پایگاه خبری لقمه: نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشتارگاههای کشور بهازای هر دام سنگین یک ذبحکننده و در مرغداریها ۴ نفر افراد آموزش دیده ذبح شرعی انجام میدهند و حتی محمولههای وارداتی نیز زیر نظر ناظر شرعی ذبح و وارد میشود.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، آیتالله حسن عالمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری یازدهمین همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی که قرار است 22 و 23 آذرماه در مشهد برگزار شود، گفت: یکی از دستاوردهایی که این همایش طی سالهای گذشته داشته، این است که وزارت جهاد کشاورزی در بین دستگاههای اجرایی کمترین تخلف را داشته و در بیرون این وزارتخانه نیز مخاطبان زیادی را جذب کرده است.
وی به محورهای یازدهمین دوره همایش فرهنگ و مدیریت جهادی اشاره کرد و گفت: نشستهای تخصصی با موضوعاتی همچون امانتداری در فرهنگ و مدیریت جهادی، زیربنایی اقتصادی و مقاومتی برگزار میشود و همچنین عدالتمحوری و فرهنگ و مدیریت جهادی نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت. همچنین الگوهای موفق جهادی در این همایش ارائه خواهد شد.
آیتالله عالمی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه نظارت شرعی بر کشتارگاهها آنطور که شایسته است، انجام نمیشود، با رد این موضوع تصریح کرد: تصور میکنم نسبت به نظارت بر کشتارگاهها جفا شده است؛ چرا که نظارت به طور دقیق انجام میشود و حتی استانداردهایی برای نظارت شرعی تعریف شده است.
وی در توضیح بیشتر این موضوع خاطرنشان کرد: 14 تا 15 بخش حرام از جمله غدد و نخاع پس از ذبح از لاشه جدا میشود و در هر کشتارگاه به ازای هر گاو یا گوسفند یک جذار (ذبحکننده) فعال است و برای مرغداریها برای سرعت در کشتار 3 یا 4 نفر در خط ذبح فعالیت میکنند.
نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی در توضیح بیشتر این موضوع اضافه کرد: افرادی که برای ذبح در نظر گرفته میشوند، آموزشهای بهداشتی و شرعی طی دورههای تکمیلی میگذارنند و پس از موفقیت در آزمون و تأیید صلاحیت به آنها کارتی داده میشود که بدون آن اجازه ذبح ندارند.
خبرنگار فارس پرسید که برخی از کشورها طی تفاهمنامهای نظارت بر کشتار دام را میخواهند خودشان انجام میدهند که آیتالله عالمی تصریح کرد: شاید طبق تفاهمات دامپزشکی از نظر بهداشتی این امر اتفاق بیفتد، اما از نظر شرعی حتماً ناظر شرعی از ایران به کشور موردنظر اعزام میشود و بدون امضا و مهر ناظر شرعی امکان ورود محموله گوشتی به ایران وجود ندارد.
وی همچنین در مورد پرورش برخی حیوانات حرامگوشت در کشور و منع مصرف آن گفت: در مورد حیواناتی که شرعاً حرامگوشت هستند، یکسری منافع محلله وجود دارد که بهعنوان مثال پرورش کروکودیل که ممکن است پوست آن برای مصنوعات کیف و کفش استفاده شود، منعی ندارد و یا اینکه حیواناتی که ممکن است منافع آن جنبه دارویی دارد، به شرط آنکه بدل حلال نداشته باشد، نیز مانعی وجود ندارد.
نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی همچنین در مورد استفاده از برخی حیوانات گفت: ممکن است این محصولات مصرف غیرخوراکی داشته باشد، مانند داروهای پوستی که خارج از بدن مصرف میشود که این هم مانعی ندارد.
آیتالله عالمی همچنین در مورد پرورش و صادرات و فروش حیوانات حرامگوشت به خارج از کشور هم گفت: مقام معظم رهبری در مورد این مسئله محذوراتی را در نظر گرفتهاند که آن را چندان جایز نمیدانند، اما بسیاری از مراجع فروختن اینگونه محصولات را به طرفی که مصرف آن را حلال میدانند، منعی ندارد.
وی همچنین در مورد اعطای برند حلال در کشور که پیش از این در کشورهای دیگر مجوز آن صادر میشد، گفت: این مسئله سالهاست که مطرح است و روند آن در حال طی شدن است که بهتازگی قانون آن در مرحله به سامان رسیدن است.
یازدهمین همایش ملی و دومین جشنواره هنری فرهنگ و مدیریت جهادی روزهای 22 و 23 آذرماه با حضور بیش از 1200 تن از مدعوان از سراسر کشور در مشهد مقدس برگزار میشود که علت برگزاری آن در شهر مشهد اعلام مشهد بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ذکر شده است.