چگونه با آلودگی هوا مبارزه کنیم؟


پایگاه خبری لقمه: این نکته که آلودگی هوا اثرات فاجعه بار بر سلامت قلب و سیستم تنفسی دارد، ثابت شده است. با این حال سیستم ایمنی بدن شما تنها چیزی است که از شما در برابر هر گونه آلودگی محیطی محافظت می کند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، برخی از شرایط بهداشتی کوتاه مدت ناشی از آلودگی هوا شامل خستگی، برونشیت، ذات الریه، تحریک بینی، چشم، پوست یا گلو، سردرد یا سرگیجه است. سرطان ریه، بیماری های قلبی عروقی، مشکلات عصبی،کلیوی، آسیب کبدی و مغزی، بیماری های تنفسی و ... از عوارض بلند مدت قرارگیری در معرض هوای آلوده هستند.

 
با این حال، خط اول مبارزه شما با آلودگی هوا، تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق ۵ راه موثر است:
 
نوشیدن کافی مایعات: یکی از ساده ترین راه ها برای مبارزه با عوارض جانبی آلودگی هوا، نوشیدن مقادیر زیاد آب است. با نوشیدن مقادیر زیاد آب، نه تنها پوست تان مرطوب می ماند، بلکه سموم بدن نیز دفع خواهند شد. در طول روز حداقل ۶ فنجان آب گرم بنوشید. نوشیدن چای سبز نیز منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

مصرف کافی گیاهان: تنفس در هوای آلوده، شما را در معرض رادیکال های آزاد قرار می دهد. با این حال مصرف سبزیجات و میوه های حاوی آنتی اکسیدان، از بدن شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کند. در روزهای آلوده به طور مرتب سبزیجاتی مانند هویج، زغال اخته، توت ها، لوبیا و میوه های خانواده مرکبات را مصرف کنید.
 
مصرف امگا ۳: امگا ۳ مفیدترین نوع چربی است و به طور معمول در دانه ها، ماهی و آجیل یافت می شود. مصرف غذاهای غنی از امگا ۳ موجود در دانه کتان، ماهی سالمون، ماهی قزل آلا، گردو و ... از ریه های شما در برابر عوارض تنفسی ناشی از آلودگی هوا مانند برونشیت و آسم محافظت می کند. امگا ۳ از قلب شما در برابر آلودگی هوا نیز محافظت می کند.
 
افزودن ویتامینEبه رژیم غذایی: این ویتامین محلول در چربی اولین خط دفاعی بدن در برابر آسیب ‌هایی است که بافت‌ های انسان وارد می‌ شود. ویتامینEدر برنامه غذایی از گیاهانی می ‌آید که در قالب روغن ‌های خوراکی مصرف می ‌شود. روغن کانولا، آفتابگردان، بادام زمینی و روغن زیتون از جمله این منابع هستند. بادام و تخمه آفتابگردان از دیگر منابع غنی ویتامینEهستند.
 
مصرف منابع بتاکاروتن: به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی نقش بسیار مهمی در کنترل التهابات ناشی از آلودگی ایفا می‌ کنند. بتاکاروتن همچنین در بدن به ویتامین آ تبدیل می ‌شود. سبزیجات برگ‌ دار مانند کاهو و اسفناج قوی ‌ترین منابع بتاکاروتن هستند. برگ تربچه و هویج نیز از دیگر منابع غنی بتاکاروتن هستند.
 
منبع:care۲

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 

در تاریخ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
کدخبر:13796منبع:آوای سلامتتاریخ انتشار:۱۳۹۶ بيست و نهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-13796.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر