پایگاه خبری لقمه: مجلس شورای اسلامی در حوزه گردشگری چند بحث را به صورت جدی در دستورکار خود قرار داده است که یکی از این مباحث موضوع تشکیل وزارت گردشگری است که یک فوریت آن به تصویب رسیده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، نشست خبری یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری سراسر کشور با حضور «مجتبی نیک کردار» معاون امور عمرانی استاندار کرمانشاه و قائممقام ستاد خبر استان، «جبار کوچکینژاد» رئیس فراکسیون گردشگری مجلس، «جلیل بالایی» رییس میراث فرهنگی کرمانشاه، «اویس کیانی» رئیس کانون راهنمایان گردشگری و مسئولان استانی و «مهسا مطهر» عضو هیات مدیره راهنمایان گردشگری، سوم اسفندماه در تالار گلایل شهر کرمانشاه برگزار شد.
موانع توسعه گردشگری از جلوی پای تشکلهای گردشگری برمیداریم
«جبار کوچکینژاد» رئیس فراکسیون گردشگری مجلس در این نشست گفت: اگر قرار بود دولت برای برگزاری این گردهمایی وارد عمل شود، باید هزینه میلیاردی صرف می کرد، اما تشکل کانون راهنمایان گردشگری سراسر کشور و دیگر تشکل ها با هزینه های پایین تر می توانند به توسعه گردشگری در کشور بپردازند و به همین دلیل این مساله در برنامه ششم توسعه مدنظر قرار گرفته که این نوع امورات را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز گردشگری به عنوان یک صنعت پایدار از سوی نظام پذیرفته شده است، افزود: مجلس به عنوان قانونگذار و دولت در بخش اجرا در تلاش است تا موانع توسعه گردشگری از جلوی پای تشکلهای گردشگری بردارد. فراکسیون گردشگری مجلس که از مجلس هشتم فعال شده است و در تنظیم برنامه و قوانین، نظرات تشکل ها را نیز لحاظ می کنیم.
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس با اشاره به نقش مهم راهنمایان گردشگری را برای جذب گردشگر داخلی و خارجی، گفت: راهنمایان گردشگری نقش مهمی در معرفی مناسب کشور به گردشگران دارند البته این فعالان نیاز به آموزش و تسلط کافی در روایت جاذبههای ایران دارند.
یک فوریت طرح وزارت گردشگری تصویب شد
وی همچنین گفت: مجلس شورای اسلامی در حوزه گردشگری چند بحث را به صورت جدی در دستورکار خود قرار داده است که یکی از این مباحث موضوع تشکیل وزارت گردشگری است که یک فوریت آن به تصویب رسیده است و یک کمیسیون ویژه برای آن شکل گرفت. این موضوع هر چند مخالفتهایی دارد، اما یکی از اولویتهای مجلس در سال ۹۷ خواهد بود.
تشکیل نظام صنفی گردشگری در مجلس
کوچکینژاد به دیگر برنامههای فراکسیون گردشگری مجلس اشاره کرد و توضیح داد: تشکیل نظام صنفی گردشگری و کمیسیون گردشگری در مجلس از دیگر برنامههای ماست. همچنین بیمه راهنمایان گردشگری به دلیل مشکلات مالی تامین اجتماعی، با ابهاماتی روبرو است و در واقع تصویب این قانون بدون اینکه منابع مالی دیده شود بیمعنا است. قرار بود در بودجه سال 97 بیمه راهنمایان گردشگری که حجم محدود 8 هزار نفری را تشکیل میدهند، حل شود.
ارائه لایحه ساماندهی بیمه راهنمایان گردشگری توسط دولت
وی در ادامه تصریح کرد: برای این منظور دولت باید لایحه ساماندهی بیمه را ارائه کند، اما با شرایط موجود نمیتوان قول داد که مشکل بیمه راهنمایان گردشگری در سال 97 حل شود. تصمیمات پراکنده در این حوزه به نفع نیست و برای حل مسائل موجود در گردشگری کشور بنا بر قانون برنامه ششم و بندهای 98، 99 و 100 که به این مساله پرداخته است دولت باید لایحه تهیه کند. در این خصوص، سند راهبردی گردشگری که به سازمان میراث فرهنگی تکلیف شده است بسیاری از مسائل را حل میکند.
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس با بیان اینکه کشور ما نیازمند افزایش ظرفیت گردشگری است، در این ارتباط اظهار کرد: جابجایی 4 نفر به عنوان ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، نشانه بیثباتی این مساله در نگاه دولت است. هرچند متن دولت موافق این مساله است اما نبود ثبات مدیریتی میتواند ضعف دولت در این زمینه را نشان دهد.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست