خانه تکانی و دیسک کمر و ... از منظر متخصص طب فیزیکی


پایگاه خبری لقمه: یک متخصص طب فیزیکی در مورد خانه تکانی و جابجا کردن اجسام سنگین توصیه هایی به خانم های خانه دار کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، علی پناهی، متخصص طب فیزیکی در برنامه رادیویی سلامت درباره جابجایی اجسام سنگین و بهترین حالت حرکت آنها توصیه هایی کرد که بخشی از آنها را در زیر می خوانید.

 

عضله چهار سر ران روی زانو تاثیر زیادی دارد که ضعف آن، درد زانو را تشدید می‌کند. از طرف دیگر، سر دیگر این عضله به لگن متصل می‌شود و اگر این عضله کوتاه شود، باعث کمر درد، زانو درد و دردهای لگنی می‌شود. بنابر این باید عضله را تقویت کنیم و مانع کوتاه شدن آن شویم.

رعایت نکات ایمنی در هنگام بلند کردن اجسام سنگین را امروی مهم و ضروری است بنابراین هنگام بلند کردن اجسام سنگین باید وزن جسم را در نظر بگیریم. افرادی که آمادگی جسمانی ندارند، نسبت به کسانی که آمادگی جسمانی دارند، وزن بسیار کمتری را می‌توانند تحمل کنند. هنگام بلند کردن اجسام می بایست آن را به بدن نزدیک کنیم؛ چرا که هر چه فاصله جسم از بدن بیش تر باشد، فشار بیش تری به بدن وارد می‌شود، همچنین دست‌ها را نکشید تا جسم را بگیرید، چون این حالت آسیب مچ و آرنج را بیشتر می‌کند.

مفصل ها، تحمل مشخصی نسبت به وزن اجسام دارند، پس اگر مفصل شما آسیب‌دیده، وزن جسمی را که قبلا بلند می‌کردید، نصف کنید. بهترین حالت جابه‌جایی اجسام آن است که آن را بکشید؛ هل دادن هم گاهی آسیب به دیسک را بیشتر می‌کند. فراموش نکنید که یک پا جلو، یک پا عقب، جسم را بکشید، موقع برداشتن جسم از زمین، از ناحیه کمر خم نشوید و در حالی که یک پا جلو، یک پا عقب باشد، از زانو خم شوید و با فشار زانو، جسم را بلند کنید.

افراد باید بعد از انجام کارهای خانه، استراحت کنند؛ همان طور که می‌دانیم، دیسک‌ها نقش ضربه گیر را دارند و وقتی ما کار خانه انجام می‌دهیم، آب دیسک از دست می‌رود. هنگام استراحت شب، آب داخل این دیسک‌ها جمع می‌شود و در نتیجه فرد بهبود می‌یابد؛ پس افراد هنگام روز باید آب کافی بنوشند و استراحت داشته باشند، زیرا هنگام استراحت آب از دست رفته جبران می‌شود.

برای بیرون‌زدگی، یکسری حرکات ورزشی وجود دارد؛ برای انجام حرکات ورزشی، ابتدا باید افراد ورزش‌هایی را با نظر پزشک برای تقویت ستون فقرات انجام دهند سپس ورزش‌های آبی و عمومی را در پارک‌ها انجام دهد.

خانم‌های خانه دار هنگام کار نباید پا برهنه راه بروند این امر سبب می‌شود ضربه زیادی به کف پا وارد شود. حتما کفش یا صندل مناسب بپوشند. نکته دیگر اینکه کاری که انجام می‌دهید، باید همتراز با بدنتان باشد؛ هنگامی که کابینت را تمیز می‌کنید و سر و دستتان بالاست، فشار زیادی را به مفاصل بخصوص مفاصل شانه و گردن وارد می‌کنید؛ این مساله حتی می‌تواند گردش خون ناحیه مغز را مختل کند و باعث سکته مغزی شود. در چنین شرایطی بهتر است بالاتر بروید یا هم تراز قرار بگیرید. گاه یک حرکت چرخشی ناگهانی هنگام کار منجر به پارگی دیسک کمری و گردنی می‌شود. بنابراین موقع جابه‌جا شدن یا چرخیدن، فقط با سر یا فقط با گردن نچرخید بلکه با همه بدنتان بچرخید.

اگر فردی هنگام کار دچار آسیب شد، نخست باید به مفصل خود استراحت دهد، و در طول 24 تا 48 ساعت اول از کیسه یخ استفاده کند. عضو آسیب‌دیده را بالاتر قرار دهد و اگر درد و تورم بهبود نیافت،‌ به همکاران طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کند.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۶ شنبه ۱۲ اسفند
کدخبر:13863منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۶ دوازدهم اسفندلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-13863.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر