آیین بین المللی جهان نوروز (2)
حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است


پایگاه خبری لقمه: حجت الله ایوبی گفت: جشن نوروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  در بخشی از آیین بین المللی جهان نوروز که به همت کمیسیون ملی یونسکو-ایران و سازما میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه و وزارت علوم در برج میلاد برگزار شده بود، حجت الله ایوبی سخنانش را با شعری از مولانا آغاز کرد و گفت:  نوروز بمانید که ایّام شمایید!  /  آغاز شمایید و سرانجام شمایید! ..../ امروز اگر می چمد ابلیس، غمی نیست / در فنّ کمین حوصله ی دام شمایید! / ایّام ز دیدار شمایند مبارک / نوروز بمانید که ایّام شمایید!


وی پس از آن با اعلام اینکه باز هم با استعانت از اشعار مولانا می خواهم دعایتان کنم شعری از مولانا خواند که انگار بیتی از آن درخصوص مجمد جواد ظریف سروده شده بود:  اندرآ ای اصل اصل شادمانی شاد باش (این شاد باش دعا است) / اندرآ ای آب آب زندگانی شاد باش / .... هم ظریفی هم حریفی هم چراغی هم شراب / هم جهانی هم نهانی هم عیانی شاد باش / ....


 وی در این لحظه تاکید کرد که همه این عبارات در شعر مولانا بوده و کوچکترین تغییری داده نشده است.


ایوبی در ادامه ضمن تشکر از مهمانان ویژه اش که شامل سفرا و دو وزیر امور خارجه و علوم و معاون رییس جمهور می شدند گفت: از اینکه مهمان ویژه این برنامه آمدند سپاسگزار و شادمانم. بویژه وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران که همه را شاد کردند. در جهانی که پر از اخم بوده و غضب و خشم از لبخند بیشتر دیده می شود، حضور مردی بهاری و نوروزی و پر از لبخند  واقعاً غنیمت است. 


سپس دبیر کمیسیون ملی یونسکو ادامه داد: خانمها آقایان عالیجنابان، سفیران سرزمین خورشید و آفتاب، وزیران ارجمند، معاونین محترم رییس جمهور،انیس و مونس اهالی فرهنگ، جناب آقای دکتر محمد جواد ظریف، اسطوره سخن و نماد حکمت و اعتدال ایرانی، جناب آقای دکتر درویش پور مرد خستگی ناپذیر و پرتلاش مدیرعامل برج میلاد؛ ما با شما و در کنار سفیران جهان نوروز آمده ایم به پیشواز بهار، به پیشواز سبزه و طراوت و شادی.


وی افزود:  جشن امروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟ پس نشست شکوهمند امروزمان, هم نشینی است برای صلح، دیداری است برای دوستی بیشتر، ما نوروزیانیم وافتخار میکنیم از اینکه از سرزمین نوروز هستیم. سرزمین فرخندگی و کمال، روشنایی آفتاب. اهالی سرزمین نوروز، مردمان رنگ و شادی هستند.


ایوبی افزود: جهان نوروز، جهانی است که عاشق گرما و خورشید است و این عناصر در ادبیات ما موج میزند و بر همین اساس خراسان، خوراسان است و پیر هرات می فرماید: "روز روشن است اگر چه خور ناپیدا است / این سخن با بیگانه بیگانه با آشنا آشناست".


دبیر کمیسیون ملی یونسکو-ایران افزود: نوروز یعنی با هم نشستن، گفتن و شنیدن، یعنی مشق ادب و احترام، نوروز یعنی نو شدن، یعنی فردا، خواستن و برخاستن، شرافت و شکفتن، نوروز به بیان شورانگیز اقبال لاهوری یعنی گشودن در دل به عالم معنا: "دیده معنا گشا ای ز عیان بی خبر / لاله کمر در کمر/نیمه ی آتش به بر/ می چکد بر جگر/شبنم اشک سحر/ در شفق انجم نگر/دیده معنا گشا ای ز عیان بی خبر" و چه نیکو آیینی است نوروز.


وی افزود: مردمان سرزمین نوروز چراغ درونشان روشن است. مردمانی هستیم که می‌بخشیم اگرچه فراموش نمی کنیم. این دیار، دیار گذشت است نوروزستان، سرزمین نوروز  دیار گذشت است. به قول خیام که در این رباعی می کوید  " بر چهره گل نسیم نوروز خوش است / در صحن چمن روی دل‌افروز خوش است /  از دی که گذشت هر چه گویی خوش نیست / خوش باش و ز دی مگو که امروز خوش است" به ما یاد میدهد که بگذرید و  مردمان نازنین دیار نوروز هم گذشتند.


ایوبی ادامه داد: هر سال مردمان این دیار در آستانه بهار، نخست خانه های دل را می تکاند از غبار. غبار تاریکی و کینه و جهل و می نشینند در انتظار نور و سبزه و باران. اینجا دیار انتظار است. انتظار نسیم و بهار، و شرط نخست بر منتظران نسیم و عاشقان پرواز، سبکبالی است. "کس منتظر نسیم باشد/ آن کس که سبکتر از نسیم است"


وی افزود: پس ما در دیار و سرزمینی هستیم که مختصاتی دارد و هر گوشه این دیار هم مرزداران بزرگی ایستاده‌اند. رودکی، مختومقلی فراغی، اقبال لاهوری، کمال خجندی، حافظ شیرازی،  فردوسی بزرگ، فارابی باشکوه، ماناس قرقیز، مولانا و شمس تبریزی، هر کدام در گوشه ای از این سرزمین ایستاده اند و از مرزهای فرهنگی این سرزمین حمایت و دفاع می‌کنند.

دبیر کمیسیون ملی یونسکو-ایران در ادامه گفت:  در جهان امروز سخن سیاستمداران، سخن عقل است و سبب شد تا به یکباره نوروز برای 5 سال تعطیل شود. اما سخن اهل فرهنگ و هنر سخن دل است و معتقدیم که جهان را فقط نمی‌توان با عقل دریافت:«عقل تا درگاه می‌برد، اندرون منزل آن را راه نیست» باید درِ دل را به روی حقایق باز کنیم. مردان اهل فرهنگ با زبان دل کار می‌کنند و چون دستی بر شعر و ادبیات هم دارند این زبان عقلانی را تعدیل کرده و سعی می‌کنند کارها را پیش ببرند. از این رو کمیسیون‌های ملی مختلف یونسکو بر آن شدند تا با همکاری یکدیگر از سال آینده،هر سال جشن جهان نوروز را برگزار کنند.


ایوبی در پایان گفت: اگر امسال برخی از کشورهای مختلف سرزمین نوروزی در این جشن حضور دارند و برخی دیگر نیستند، سال آینده شرایطی را فراهم خواهیم کرد که همه حضور داشته باشند. امروز ۷۰ سفیرذ و نماینده در این مراسم گرد هم آمده اند که از همه ایشان بسیار متشکرم به ویژه به سفارت خانه آذربایجان، افغانستان وتاجیکستان که بسیار کمک کردند.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
کدخبر:13947منبع:باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز استتاریخ انتشار:۱۳۹۷ دهم اسفندلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-13947.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر