لقمه گزارش می‌دهد؛
تب کریمه کنگو را چطور ریشه‌کن کنیم/ فصل گرما زمان شیوع بیماری


پایگاه خبری لقمه: با ورود به فصل گرما، شاهد بیماری هایی که در این فصل بروز می کنند هستیم اما یکی از مهلک ترین آنها تب کریمه کنگو است که با رعایت موارد و نکات بهداشتی و تغذیه ای قابل کنترل است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، تب کریمه کنگو یکی از بیماری هایی است که سر و کله اش با فصل گرما پیدا می شود اما اگر موارد بهداشتی و تغذیه ای رعایت شود، شاهد بروز چنین بیماری نخواهیم بود. 

 

منشأ این بیماری در گوشت قرمز و شیر است و این بیماری در زمان رشد و تکثیر کنه ها شیوع پیدا می کند، به همین دلیل است که تب کریمه کنگو در فصل گرم سال بیشتر دیده شده است. این ویروس از طریق گزش کنه آلوده و یا تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده به انسان منتقل می شود. از آنجایی که معمولا گوشت را به صورت پخته مصرف می کنیم، بنابراین این احتمال که گوشتی خام مصرف کنیم کم است اما در عین حال باید توجه داشت تا گوشتی که درست پخته نشده یا جگر خام  مصرف نکنیم.

 

ناقل ویروس این بیماری مهلک، کنه ها هستند که در پوست حیوانات اهلی مثل گاو، گوسفند، بز، خرگوش و همچنین موش وجود دارند. همچنین انواع پرندگان به غیر از شترمرغ در برابر این بیماری مقاوم هستند. البته مقاومت ویروس این بیماری در برابر گرما کم است و به همین دلیل است که پختن گوشت یا جوشاندن شیر سبب از بین رفتن این ویروس می شود چراکه جوشاندن یا پختن شیر یا گوشت ناقل بیماری در دمای 56 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه، آن را از بین می برد. رعایت این نکته که در هنگام برش دادن گوشت دستکش به دست داشته باشیم نیز یکی از نکات قابل توجه است.
 
 
همچنین چون این بیماری در دام بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا 24 ساعت در دمای صفر تا مثبت چهار درجه سانتی گراد قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود.
 

علائم این بیماری شامل بیمار دچار سردرد شدید، تب و لرز، درد عضله (به خصوص در پشت و پاها)، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور (حساسیت به نور) می‌شود. خون‌ریزی در مخاط ها و خون ریزی زیرجلدی در پوست به خصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیربغلی دیده می‌شود. خون‌ادراری و خون‌دماغ، خون‌ریزی لثه و خونریزی غیرطبیعی رحم ایجاد شود و گاهی خلط خونی، خون‌ریزی در ملتحمه و گوش ها نیز دیده می‌شود. برخی موارد خون‌ریزی از بینی، استفراغ خونی، ملنا و خون‌ریزی غیرطبیعی رحم آن قدر شدید است که بیمار نیاز به تزریق خون دارد.

 

امید است با رعایت نکات بهداشتی در استفاده از گوشت قرمز یا شیر و مواد لبنی فله، شاهد بروز بیماری هایی نظیر تب کریمه کنگو نباشیم.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير
کدخبر:13993منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۸ دوم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-13993.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر