کاهش تورم مواد غذایی در عین افزایش قیمت‌ها!


پایگاه خبری لقمه: آمارهای رسمی از نزولی شدن نرخ تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها خبر می‌دهد اما این در حالی است که با افزایش قیمت مواد غذایی و اقلام مصرفی مردم در بازار روبروییم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، خبرگزاری دولتی فارس در گزارشی که بر اساس اعلام مرکز آمار تنظیم شده بود، اعلام کرد براساس آ‌مارهای رسمی شاخص کل قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای کشور در 12 ماه منتهی به خرداد ماه نسبت به دوره قبل 37.6 درصد گزارش شد.

این در حالی است که در واقعیت وضعیت به این گونه نیست و شاهد افزایش قیمت اقلام مصرفی مردم به ویژه مواد غذایی پرکاربرد همچون میوه، لبنیات، حبوبات، ماکارونی و دیگر مایحتاج خوراکی هستیم که با نگاهی گذرا نسبت به حتی دو ماه گذشته نیز این افزایش قیمت در اقلام خوراکی مشهود است.

 
بر اساس این گزارش، تورم خرداد نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز به 50.4 درصد رسیده است. یکی از نکا ت بسیار مهم و حائز اهمیت در آمار تورم این ماه کند شدن آهنگ رشد قیمت کالاها و خدمات نسبت به ماه قبل (اردیبهشت) است. در این ماه 0.8 درصد تورم ثبت شد.
 
با توجه به آ‌نکه طی ماه‌های گذشته ماهانه حدود 3 تا 5 درصد افزایش قیمت کالا و خدمات تجربه شده بود این کاهش نشان از افت آ‌هنگ رشد قیمت‌ داشته که می‌توان امیدوار بود در ماه‌های آینده نرخ  تورم سیر نزولی به خود بگیرد. 
 
تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در خرداد نسبت به اردیبهشت منفی 0.2 بوده و البته نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد 97) به رقم 74.1 درصد افزایش یافته است. 
 
 
تورم زیرگروه خوراکی و آشامیدنی‌ها
 
در گروه نان و غلات رشد 4.5 درصدی نسبت به اردیبهشت تجربه شده و پس از آن محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده و گروه چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و ‌آبمیوه 3.1 درصد افزایش دارد. 
 
نسبت به مشابه سال قبل 
 
در این بخش بالاترین میزان افزایش قیمت‌ها مربوط به محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده با 123.1 درصد، سبزیجات با 109.3 درصد و گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن با 96.4 درصد به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار می‌گیرند.
 
در بخش غیر خوراکی‌ها،‌ دخانیات با 0.9 درصد افزایش نسبت به ماه قبل و نیز نسبت به خرداد 97 (نقطه به نقطه) تورم 109.6 درصدی را تجربه کرده است. 
 
پوشاک و کفش با 2.5 درصد افزایش ماهانه تورمی بالغ بر 61.3 درصد  نسبت به خرداد سال گذشته دارد. 
 
تورم نقطه به نقطه مسکن،‌ آب، برق،‌گاز و سایر سوخت‌ها 26.6 درصد و با تورم 1.3 درصدی ماهانه گزارش شد. در زیرگروه این بخش تورم ماهانه مسکن ماهانه 1.4 درصد و نقطه به نقطه آن 26 درصد است. 
 
در شاخص‌های غیرخوراکی سرفصل مبلمان و لوازم خانگی و نگهداری در میان دیگر شاخص‌ها بالاترین تورم ماهانه یعنی 2.6 درصد و نقطه به نقطه 83 درصد را داشته است. 

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير
کدخبر:13994منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۸ دوم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-13994.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر