لقمه: عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج با اشاره به تولید دو میلیون و 200 هزار تنی برنج در سال گذشته، اظهار كرد: امسال حداقل 10 درصد افزایش تولید خواهیم داشت و میزان برداشت برنج به دو میلیون و 500 هزار تن میرسد.
غلامرضا خانكشیپور گفت: با توجه به معرفی رقم پرمحصول برنج گوهر در سال گذشته و همچنین مساعدبودن شرایط آبوهوایی امسال پیشبینی میشود تولید برنج نسبت به سال گذشته بیشتر شود.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج تصریح كرد: سطح زیركشت برنج در كشور حدود 600 هزار هكتار است كه بسته به منابع آبی افزایش یا كاهش مییابد.
وی با اشاره به اینكه در 21 استان كشور برنج كاشته میشود، گفت: 16 استان برنجخیز در كشور وجود دارد كه هریك تامینكنندهی بخشی از برنج داخلی هستند.
خانكشیپور افزود: استان گیلان و مازندران بیش از 60 درصد برنج كشور را تولید میكنند؛ استان گلستان نیز 10 درصد از تولید برنج كشور را برعهده دارد و پس از آن استانهای خوزستان، فارس، اصفهان، كهكیلویه و بویراحمد در ردههای بعدی قرار دارند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج گفت: طی 30 سال اخیر بیش از 40 رقم پرمحصول برنج به كشاورزان معرفی شده كه این برخی از این ارقام به نسبت سلیقهی بازار مورد حمایت قرار گرفته و برخی هم منسوخ شدهاند.
وی با اشاره به معرفی رقم پرمحصول گوهر در سال گذشته در استان گیلان، اظهار كرد: بیش از 10 رقم پرمحصول و با كیفیت در حال حاضر در شالیزارهای كشورمان تحت كشت قرار دارند كه معروفترین آنها خزر، سفیدرود، شیرودی، گوهر، ساحل، فجر، ندا و ... هستند.