پایگاه خبری لقمه: حالا که شاید بیش از هر زمان دیگری باورمان شده باشد که کرونا از آنچه میپنداشتیم به ما نزدیکتر است دستاندرکاران حوزه سلامت و بهطور خاص شورای سیاستگذاری سلامت صداوسیما میتوانند جبران مافات کنند و آستین همتی برای فرهنگسازی مصرف محصولات غذایی با ارزش در خانوادههای ایرانی بالا بزنند.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، وحید مفید عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی و عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران، در یادداشتی نوشت: هراس از گسترش اپیدمی ویروسی که کمتر از آن شناخت داشتیم، خانهنشینمان کرده و ترس از مبتلا شدن عزیزانمان، بر دلهایمان سایه افکنده است. چندی پیش بود که شنیدم یکی از مدیران صداوسیما که دستی بر طب داشت در توصیههای کروناییاش به مردم تاکید کرد که استفاده از مایعات بهخصوص مصرف شیر و محصولات لبنی را برای مقابله با این ویروس فراموش نکنند. شاید میدانست که در شیر اسید چربی به نام اسید لینولئیک کنژوگه (CLA) وجود دارد که حدود ۵۰ درصد از ابتلا به انواع سرطان میکاهد. به علاوه این اسید چرب سیستم ایمنی را تقویت کرده و از بروز بسیاری از عفونتها میکاهد و این همه تنها یکی از فواید مصرف شیر است.
لزوم فرهنگسازی صحیح برای تغذیه سالم
یاد روزهایی افتادم که تریبون رسانه ملی در اختیار کارشناسان غیرخبرهای بود که مدعی وجود آفلاتوکسین در شیر شده بودند! یا چربی موجود در «کله پاچه» را مفیدتر از چربی شیر معرفی میکردند! همه این ادعاها در کشوری طرح میشد که سرانه مصرف لبنیات در آن در مقایسه با کشورهای پیشرفته جهان پایین است و حق این است که رسانه ملی ضمن جلوگیری از تخریب سالمترین و پرارزشترین کالای سبد خانوار ایرانی نسبت به مهمترین وظایف ذاتیاش که فرهنگسازی عمومی است اهتمام ورزد.
اهمیت این موضوع وقتی بیشتر میشود که بدانیم خانوار ایرانی بهرغم آگاهی از مضرات مصرف کالاهایی چون نوشابه، پفک، چیپس و... هنوز به خرید آنها مشتاقتر است تا خرید شیر برای سفره روزانهاش! بدتر از همه اینها اینکه در سالهای اخیر با افزایش مصرف شیرخام (فرآیند نشده) در خانوارهای ایرانی مواجه شدهایم که موج افزایش واحدهای صنفی (ماستبندی) را در پی داشته آن هم بدون اینکه کوچکترین نظارتی بر فرآیند تولید و عرضه این محصولات وجود داشته باشد!
مشکلات عدیده کمبود مصرف لبنیات
این جز قربانی کردن سلامت مردم به پای ایجاد اشتغالی سلامت ستیز چه معنایی دارد؟ به راستی درحالیکه در برخی از مناطق کشور با کاهش میانگین قد کودکان و کمبود کلسیم و بیماریهای قلبی میانسالان و پوکی استخوان کهنسالان دست و پنجه نرم میکنیم و افزایش خرید شیرخام غیرپاستوریزه از ماستبندیها بدون مجوز، کلیت جامعه را در خطر ابتلا به امراضی چون تب مالت قرار داده، نباید در سیاستگذاریهای حوزه سلامت در بخش غذا و تغذیه قدری تامل کرد؟
همه ما کرونا را جدی نگرفتیم و هزینههای سنگین مادی و معنوی این جدی نگرفتن را میپردازیم. حالا مختاریم که این هشدار را جدی بگیریم یا نگیریم که کم بودن اسفناک مصرف سرانه شیر و لبنیات در ایران به این معنی است که در سالهای آینده با افزایش هزینههای درمان مواجه خواهیم شد و این یک خطر جدی برای سلامت و اقتصاد خانوار ایرانی است.
صریحتر اینکه ما در آینده خانوارهایی خواهیم داشت که هم سلامتشان را از دست دادهاند و هم غرق در فقر ناشی از هزینههای درماناند.
فرصت ها همچون ابر می گذرد
حالا که توجه جامعه به سلامت و کمینگاههای ناشناختهای که پیش روی آن است، بیشتر جلب شده، همه دستاندرکاران حوزه سلامت و بهطور خاص شورای سیاستگذاری سلامت صداوسیما میتوانند جبران مافات کنند و آستین همتی برای فرهنگسازی مصرف محصولات غذایی با ارزش و بهطور خاص مصرف شیر و محصولات لبنی در خانوادههای ایرانی بالا بزنند. امید که قدر فرصت بدانند که گفتهاند فرصت چون ابر در گذر است!
بازگشت به صفحه نخست