دبیر انجمن واردکنندگان برنج مطرح کرد:
انتقاد از عدم تطابق سیاست کالایی با آمارها


مسیح کشاورز گفت: متاسفانه در کشور ما اتخاذ برخی تصمیمات درخصوص مواد غذایی و محصولات کشاورزی مغایر با شرایط حساس فعلی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران از عدم تخصیص ارز به برنج‌های وارد شده انتقاد کرد و این رفتار را متفاوت با سیاست‌های غذایی دیگر کشورها است که به هر قیمتی در حال تقویت ذخایر استراتژیک مواد غذایی خود هستند.

مسیح کشاورز با بیان اینکه بسیاری از صادرکنندگان بزرگ محصولات غذایی چون گندم، برنج، دانه‌های روغنی و... به دلیل شیوع کرونا صادرات خود را متوقف یا به میزان قابل توجهی کاهش داده‌اند، افزود: در طرف دیگر کشورهای واردکننده نیز با کاهش حقوق ورودی در تلاش برای بالابردن ذخایر استراتژیک مواد غذایی خود هستند. اما متاسفانه در کشور ما اتخاذ برخی تصمیمات درخصوص مواد غذایی و محصولات کشاورزی به دستگاه‌هایی داده شده که در این حوزه تخصص ندارند، سیاست‌هایشان مغایر با شرایط حساس فعلی است.
 
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران ادامه‌داد: به‌رغم همه تعلل و بی‌اعتنایی‌ها هنوز فرصت برای تامین بخشی از نیاز کشور به برنج وارداتی ارزان از دست نرفته، مشروط بر اینکه هرچه سریعتر بانک مرکزی ارز حدود ۵۸۰ هزار تن برنج واردشده یا معطل مانده در گمرکات را تامین کند.
 
وی با بیان اینکه نیمی از این میزان برنج بدون دریافت کد تخصیص ارز و در نتیجه عدم تخصیص ارز با اعتبار واردکنندگان با هدف همکاری با دولت و حمایت از مصرف‌کنندگان وارد بازار شده‌است، تصریح‌کرد: علاوه بر این ۵۸۰ هزارتن برنج که منتظر تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی است، ۱۰۰ هزار تن برنج پاکستانی نیز در گمرکات رسوب کرده که لیست آن هنوز توسط وزارت صمت برای بانک مرکزی ارسال نشده‌است.
 
کشاورز ادامه‌داد: باتوجه به ممنوعیت صادرات برنج در دوره جدید برداشت و کاهش عرضه در بازارهای جهانی و ورود کشورهای همسایه و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس برای خرید نامحدود محصولات کشاورزی، بیم آن می‌رود تجار هندی و پاکستاتی برنج‌های متوقف شده در گمرکات ایران را با بهای بالاتر به این کشورها بفروشند.
 
وی با اشاره به اینکه مصرف برنج وارداتی در کشور ماهانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن بوده و در ایامی چون ماه مبارک رمضان و محرم به ۲۰۰ هزار تن درماه می‌رسد، مطرح‌کرد: بانک مرکزی امنیت غدایی کشور را جدی گرفته و مانع از دست رفتن این فرصت شده و اجازه ندهد بازار کشور با کمبود برنج روبرو شود.
 

تامین برنج با مشکل روبرو خواهد شد

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی باتکیه به آمار غیرواقعی تولید و عدم درک سهم بازار برنج ایرانی که فقط برای اقشار متوسط به بالای جامعه است پیشنهاد ممنوعیت واردات در نیمی از سال را داده که با ادامه این روند تامین برنج در صورت عدم تخصیص ارز با مشکل مواجه خواهد شد گفت: متاسفانه گویا بانک مرکز ی به آمار و اطلاعاتی از بخش تولید و بازار استناد می‌کند که با واقعیت فاصله بعیدی دارد و به این مهم توجه ندارد که تفاوت بیش از دو برابر قیمت، برنج ایرانی را از سفره حداقل نیمی از جمعیت کشور خارج کرده و در صورت عدم واردات سفره این اقشار کاملا از برنج خالی می‌شود.
 
وی در پایان با بیان اینکه امنیت غذایی کشورها پس از شیوع ویروس کرونا با حساسیت‌هایی جدی روبرو شده‌است، گفت: متاسفانه درحال حاضر تصمیم‌گیری در خصوص واردات برنج به عنوان محصولی مهم در امنیت غذایی کشور با سازمان‌هایی سپرده شده که یا حساسیت‌های موجود در حوزه امنیت غذایی را درک نمی‌کنند یا به آنها بی‌اعتنا هستند.
 
 بازگشت به صفحه نخست
در تاریخ ۱۳۹۹ جمعه ۱۵ فروردين
کدخبر:14079منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۹ چهاردهم فروردينلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14079.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر