در برنامه «تیتر امشب» بررسی شد؛
دلایل قیمت‌گذاری ناعادلانه کالاها/ ستاد تنظیم بازار چقدر دخیل است؟


پایگاه خبری لقمه: دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: ستاد تنطیم بازار بر اساس مولفه های بهای تمام شده برای کالاها، وظیفه تعیین قیمت‌ها را برعهده دارد و وقتی ستاد نرخی را تعیین می کند باید همه ارگان‌های نظارتی مثل سازمان حمایت و تعزیرات و بازرسی اصناف، در این خصوص مسئولیت حس کنند.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، برنامه «تیتر امشب» شب گذشته 26 شهریورماه با موضوع دلایل قیمت‌های غیرمنطقی قیمت‌ها در بازار میزبان محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنظیم بازار، سیدجواد احمدی معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف کنندگان و قاسم نوده فراهانی رییس اتاق اصناف بود.

در این برنامه خسروی مجری با مطرح کردن سخنان رییس جمهور درباره قیمت های ناعادلانه کالاها در بازار، بحث را آغاز کرد و از مهمانان برنامه پرسید که خطاب رییس جمهور درباره وظیفه قیمت گذاری کالاها و خدمات چه ارگان یا سازمانی است.
 
محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: خطاب این جمله رییس جمهور را همه کشور می‌دانم؛ به این معنی که هر کسی در جایگاه خودش خطاب قرار می‌گیرد. ستاد تنطیم بازار بر اساس مولفه های بهای تمام شده برای کالاها، وظیفه تعیین قیمت‌ها را برعهده دارد و وقتی ستاد نرخی را تعیین می کند باید همه ارگان‌های نظارتی مثل سازمان حمایت و تعزیرات و بازرسی اصناف، در این خصوص مسئولیت حس کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و صنعت و معدن و سازمان بازرسی اصناف با شرایط قبل از سال ۹۷ تشکیل شدند و امکانات و توان شان متناسب با بازار نیست، به همین دلیل باید خودشان را در این زمینه تقویت کنند.
 
در خلال برنامه، ناصر نبی پور دبیر اتحادیه تخم مرغ روی خط آمد و درباره گرانی تخم مرغ گفت: اردیبشهت ماه، قیمت تخم مرغ زیر ۷ هزار تومان بود که به ستاد تنظیم بازار و دیگر سازمان های تاثیرگذار پیشنهاد کردیم تخم مرغ را با قیمت ۱۰ هزار تخم خریداری کنند تا تولیدکنندگان ضرر نکنند اما این پیشنهاد مورد قبول واقع نشد و حالا با قیمت های بالا مواجه شدیم.
 
کلامی در پاسخ به دلیل خریداری نکردن تخم مرغ با قیمت 10 هزار تومان، بیان کرد: در قوانین بالادستی خرید در حوزه کالاهای کشاورزی، بر اساس قیمت تصمینی رخ می دهد و اگر قیمت پیشنهادی از قیمت مصوب پایین تر باشد، خرید صورت نمی گیرد چراکه ما به خودی خود نمی توانیم بالاتر از نرخ مصوب، خریدی انجام دهیم. اگر در بودجه سنواتی بودجه ای مجزا به ما اختصاص دهند، تنها می توانیم کالاهایی که مشمول ذخابر استراتژیک هستند، خریداری کنیم که تخم مرغ جزء این موارد نیست. برای مثال وقتی مرغداران در ابتدای دوره شیوع کرونا با ضرر مواجه شدند، 9۰ هزار تن مرغ خربداری کردیم اما تخم مرغ مشمول کالاهای ذخابر استراتژیک نیست و برای دولت هزینه ساز است.
 
سیدجواد احمدی معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف کنندگان نیز گفت: سازمان حمایت مصرف کنندگان با همه امکانات و با تمام توانش از زمانی که قیمت بتزین تغییر کرده، تلاش می‌کند تا قیمت ها عادلانه باشد. به نظر من ضعف نظارتی وجود ندارد.
 
خسروی مجری برنامه مجددا گفت: پس خطاب رییس جمهور با چه ارگانی بوده است؟
 
احمدی پاسخ داد: به نظر من خطاب رییس جمهور همه بخش‌ها با درنطر گرفتن شرایط اقتصادی و جنگ اققتصادی موجود است و همه ارگان‌ها در این راستا دخیل هستند.
 
قاسم نوده فراهانی رییس اتاق اصناف نیز در پایان اینبرنامه درباره نحوه قیمت گذاری کالاها گفت: یکی از ایراداتی که وجود دارد این است که نمایندگان اتاق اصناف در هیچ یک از جلسات قیمت گذاری کالاها و جلسات استراتژیکی که تعیین می کنند چه کالایی تولید شود و به چه کالاهایی برای واردات نیاز داریم، حضور ندارند؛ بنابراین خواهش می کنم اتاق اصناف را نیز در این موارد دخیل کنند تا شاید مثمرثمر باشد.
 
 
خبرنگار: آزاده فضلی

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۹ پنج شنبه ۲۷ شهريور
کدخبر:14143منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۹ بيست و هفتم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14143.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر