ابراهیم عزیزی عنوان کرد:
نسبت در خواست مجلس از اقتصاددانان برای ارائه راهکار حل مشکلات زیرساختی کشور با مبانی گام دوم انقلاب


پایگاه خبری لقمه: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد لزوم دعوت از نخبگان و صاحب نظران اقتصادی برای ارائه راهکار به مجلس و نسبت آن با گام دوم انقلاب توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، ابراهیم عزیزی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در مورد جدی بودن مجلس در استفاده از آراء اقتصاد دانان خارج از مجلس در حالی که 48 نماینده دارای تحصیلات و فعالیت های مرتبط با حوزه اقتصادی هستند، گفت: همانطور که اشاره کردید مجلس شورای اسلامی قصد کمک گرفتن از نخبگان و اندیشمندان اقتصادی دارد. وقتی به مسائل و مشکلات در حوزه های گوناگون بویژه حوزه های اقتصادی نگاه می کنیم عوامل متعددی در آنها دخیل می بینیم. یکی از آنها قوانین ناکارآمد و بدون پشتوانه کارشناسی است. به طور کلی قوانین زیرگذار و بستر حرکت دولت ها هستند از این زاویه که نگاه کنیم. نیازمند تقویت پایه های اصلی قوانین هستیم. 
 
این نماینده مجلس افزود: البته در حوزه های مدیریت، سیستم و ساختار باید  کارهای جدی انجام دهیم. وقتی بر این باور باشیم که قوانین ما کارآمد و اثر بخش در لایه های مختلف اجتماع و بویژه آینده نگر باشند و افق طولانی مدتی را ببینند باید بتوانیم از همه ظرفیت های کارشناسی استفاده کنیم. اگر ما این ضعف را در زمان تصویب قوانین برطرف کنیم و از نگاه های عمیق و کارشناسی شده بهرمند باشیم به طور طبیعی اعتماد و اطمینان به قوانین بیشتر است. مجلس شورای اسلامی و بویژه کمیسیون اقتصادی مجلس برای رسیدن به قوانین پایدار، توانمند و کارآمد از تمام کسانی که در این حوزه صاجبنظر هستند دعوت می کند تا به کمک آمده و دیدگاه های تخصصی خود را ارائه دهند.
 
عزیزی تاکید کرد: قانونی کارآمد واثر گذار است که از لایه های پائینی جامعه وبویژه کارشناسی به سمت مجلس بیاید و تبدیل به قانون شود.
 
وی در مورد نسبت قوانین و نظرات کارشناسانه با هفت گام دوم ابلاغی مقام معظم رهبری گفت: اگر ما در تصویب قوانین از این اصول صیانت نکنیم به طور طبیعی راه را به اشتباه رفته ایم. بدون شک باید تلاش کنیم که مبانی، اصول و در عین حال تخصصی بودن را لحاظ کنیم. براساس فرمایشات مقام معظم رهبری و راهبرد اصلی که در اولین گام از برنامه دوم مطرح کرده اند مجلس شورای اسلامی هم از کارشناسان دعوت می کند.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: امروز نمایندگان مجلس دارای سوابقی از وزارت تا تدریس دانشگاه بوده اند، اما آیا یک نماینده می تواند در همه امور تخصص داشته باشد؟ 23 نفر عضو کمیسیون اقتصاد مجلس هستند که قطعا از بهترین ها در حوزه اقتصاد در مکجلس هستند اما حوزه اقتصاد آن قدر در مجلس وسیع و اینقدر عمق یافته است، حوزه های بانک، بیمه، مالیات، درآمد و هزینه و بخشهای گوناگون دیگر؛ پس اگر ما به هنگام تصویب قانون آن را از همه جهات بررسی کنیم به همان نتیجه ای می رسیم که مد نظر جامعه ما است.
 
وی افزود: خیلی از قوانین برای سالهای طولانی و گذشته است اما به دلیل اینکه بر اساس یک نگاه جامع تصویب شده هنوز هم کار آمد است. امروز به چنین چیزی نیاز داریم و بر همان اساس از صاحب نظران برای ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خلاقانه دعوت به همکاری کرده ایم که به نظر می رسد ویژگی خوب این دوره مجلس است و حرکت در مسیر گام دوم انقلاب و فرمایشات رهبر حکیم انقلاب اسلامی است که خواست و مطالبه مردم هم هست.
 
ابراهیم عزیزی در پاسخ به این سوال آیا برای نمایندگان مجلس فهرستی روشن از مشکلات زیرساختی اقتصادی احصا شده که برای حل آن از دانشمندان اقتصادی دعوت شود گفت: یکی از وظایف کمیسیون های مجلس فهرست کردن مسائل و مشکلات مبنایی است و بر مبنای آن اولویت بندی امور را دارند. نمایندگان مجلس بر اساس همین فهرست های اولویت بندی شده حرکت می کنند. اما چون من عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیستم اگرچه امنیت اقتصادی، فرهنگی یا قضای و امنیت به طور کلی، در کمیسیون امنیت ملی بررسی می شود، اعضای کمیسیون اقتصادی باید به طور دقیق در مورد این سوال پاسخ دهند.
 
 بازگشت به صفحه نخست
 
 
در تاریخ ۱۳۹۹ چهارشنبه ۳۰ مهر
کدخبر:14160منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۹ سي مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14160.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر