پایگاه خبری لقمه: دکتر سیدمحمد طباطبایی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، برپایی نمایشگاه عکس آئین یلدا را زمینه ساز آشنایی هرچه بیشتر جامعه فرانسه با فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی قلمداد کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، در گزارشی که در روزنامه شرق مورخ 9 دی ماه 1399 به بهانه برگزاری دو نمایشگاه مجازی «عکس آئین یلدا» در ایران و فرانسه، برپا شده و ترکیبی از برگزیدگان دوره های دوم و سوم مسابقه عکس یلدا به کوشش محمدصالح حجت الاسلامی دبیر مسابقات سفره های ایرانی اسلامی و پنج داور شامل آقایان حسن غفاری، مجید ناگهی، حسین کریم زاده، بابک برزویه و خانم آی تای شکیبافر، را به نمایش در آورده، منتشر شده است. رایزن فرهنگی ایران در فرانسه سید محمد طباطبائی توضیحاتی را در این مورد ایراد کرده است.
آشنایی هرچه بیشتر جامعه فرانسه با فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی
دکتر سیدمحمد طباطبایی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، درباره برپایی نمایشگاه مجازی عکس آیین یلدا گفت: «با تعطیلشدن تمام مراکز فرهنگی و هنری فرانسه در دوران قرنطینه اول و دوم در فرانسه، این تعلیق فعالیتها ضربه جبرانناپذیری را بر گرده سترگ فرهنگ و هنر این کشور وارد کرد؛ اما گذشته از این ضربه بیگمان جبرانناپذیر، وضعیت بحرانی برآمده از شیوع کرونا دیگر ابعاد مجازی و دیجیتال عرصههای مختلف فرهنگ و هنر را تسریع کرد. در همین راستا، رایزنی فرهنگی ایران در پاریس، فعالیتهای خود را با تمرکز بیشتر بر حوزه شبکههای مجازی برنامهریزی کرد. اگرچه گسترش فعالیت در فضای مجازی محدودیتهای بسیار زیادی را تحمیل میکند، سبب بهوجودآمدن فرصتهایی برای افزایش مخاطبهای هدف این نمایندگی در دیگر نقاط فرانسه و همچنین دیگر پارسیزبانان ساکن کشورهای دیگر شد. در چنین فضایی، با وجود آنکه برگزاری آیینی ملی، مانند شب یلدا، قدری دشوار به نظر میرسید؛ اما این نمایندگی با برنامهریزی «هفته فرهنگی ایران به مناسبت شب یلدا»، به صورت مجازی، در پی بهرهمندی از این فضای جدید بهوجودآمده برآمد. در همین راستا، این هفته فرهنگی حول محور سه برنامه اصلی بود: «فراخوان داستان کوتاه شب یلدا»، «انتشار نماهنگ اپرای مولوی با زیرنویس فرانسه» و «برگزاری نمایشگاه مجازی عکس آیین یلدا».
طباطبایی ادامه داد: «در واقع استفاده از پتانسیل هنرمندان ایرانی در فضای مجازی، برای آشنایی هرچه بیشتر جامعه فرانسه با فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی، یکی از فرصتهای پیشروی در این بحران است؛ برای مثال، برگزاری نمایشگاه مجازی عکس «آیین یلدا» یکی از این فرصتها به شمار میآید. این نمایشگاه مانند دریچهای متفاوت، یلدا را از درون خانواده و جامعه ایران به نمایش میگذارد. نگاهی اجتماعی به یلدا که تمام اقوام و فرهنگهای اجتماعی ایرانزمین را فرا میگیرد. این مهم از بهرهمندی از آثار دو دوره فرخوان عکس «سفرههای ایرانی-اسلامی» از سال ۱۳۸۷ تاکنون ممکن شده است.»
خبرنگار: آزاده فضلی
بازگشت به صفحه نخست