سید علی فاطمی:
همکاری نکردن پزشکان مانع اجرای کامل طرح نسخه نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیکی است


پایگاه خبری لقمه: نائب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت:دستاوردهای دارویی در چهار دهه بعد از انقلاب به چهار دسته تقسیم می شود که طرح نسخه نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیکی آخرین دستاورد در پایان دهه چهارم است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، سید علی فاطمی نائب رئیس انجمن داروسازان ایران در برنامه فجر آفرینان گفت: دستاوردهای نظام داروئی جمهوری اسلامی ایران در ۴ دهه انقلاب اسلامی به ۴ دسته تقسیم می‌شود اولین دسته ملی شدن صنایع دارویی ایران بود چرا که صنایع داخلی گسترده‌ای در زمینه داروسازی نداشتیم و اغلب داروهای تولیدی در ایران تحت برند شرکت‌های خارجی بزرگ بود و بسیاری در آن دوران آینده داروسازی ایران را بسیار بد پیش‌بینی می‌کردند که خوشبختانه با پیروزی انقلاب اسلامی ایران این اتفاق نیفتاد.


وی ادامه داد: به همت جوانان داروساز ما صنعت داروسازی ملی شد و بعد از دو دهه فعالیت تولیدی ۳۰ درصد داروهای تولید داخلی را به ۹۷ درصد رساندیم و وابستگی از دو دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی بسیار کمتر شد.


فاطمی بیان کرد: دهه دوم انقلاب اسلامی از سال ۷۰ آغاز شد که عصر سازندگی در کشور بود و خصوصی‌سازی صنایع دارویی در ایران انجام شد و با خروج شرکت‌های خارجی از کشور کارخانه‌ها به بخش خصوصی واگذار شد که نقش موثری در پیشرفت صنایع داروئی داشت.


نائب رئیس انجمن داروسازان ایران عنوان کرد: دهه سوم پس از انقلاب که از سال ۸۰  آغاز شد دهه تولید داروهائی با فناوری‌های نوین بود و شاهد تولید داروهای حساس توسط متخصصین داخلی شدیم به نحوی که تنها ۳ درصد از داروها از خارج تامین می‌شوند اما این مقدار به ظاهر کم ۳۰ درصد از ارز دارو و بودجه داروئی کشور را شامل می‌شود که با تولید داروهای با فناوری نوین این مشکل را توانستیم برطرف کنیم و خوشبختانه در سال ۹۰ نیز این رویه ادامه پیدا کرد.


وی خاطرنشان کرد: تعداد داروخانه‌ها بسیار افزایش پیدا کرده و امروز ۱۲ هزار داروخانه در حال فعالیت هستند و در حال ارائه خدمات داروئی به مردم هستند.


فاطمی اذعان کرد: امیدواریم در دهه‌ای که در پایان آن هستیم بتوانیم طرح نسخه نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیکی را اجرا کنیم تا درصد خطاهای ناشی از دست نویس بودن نسخه‌ها حذف و به حداقل برسد.


نائب رئیس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: براساس قانون بودجه سال ۹۹الزام شده است تا امر الکترونیکی شدن نسخ انجام شود و سازمان‌های بیمه حرکت‌های خوبی انجام داده‌اند اما این طرح به دلیل عدم همکاری پزشکان تا امروز به طور کامل اجرایی نشده است. امیدواریم با اجرای این طرح اتلاف وقت ناشی از صف انتظار نسخه پیچی در داروخانه‌ها به حداقل کاهش یاید و سالانه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی در مصرف کاغذ انجام شود و خطاهای دارویی ناشی از خواندن اشتباه نسخ حذف شود.

 خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۹ دوشنبه ۶ بهمن
کدخبر:14216منبع:رادیو انقلابتاریخ انتشار:۱۳۹۹ ششم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14216.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر