سیدعلیرضا آوایی: به حمایت از تولیدکنندگان اعتقاد دارم/لزوم بهینه سازی سامانه های الکترونیک به همراه نیروی انسانی


پایگاه خبری لقمه: وزیر دادگستری معتقد است برای حمایت بیشتر از تولیدکنندگان، تنها ایجاد سامانه های الکرتونیک کافی نیست و باید اخلاق، نگرش ها و روحیات نیروی انسانی هم تغییر کند تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، سیدعلیرضا آوایی وزیر دادگستری درباره تحولات زیربنایی برای خدمات بهتر گفت: در قوه قضاییه طی چند سال اخیر باید گفت تحولات قابل توجهی انجام شده و در حال انجام است. یکی از این تحولات که برای مردم نیز محسوس است، مکانیزه کردن کارها در جهت تسهیل امور است که به نسبت گذشته سرعت گرفت و در ماه های اخیر شتاب بیشتری گرفت و رسیدگی الکترونیک، کمک خوبی برای ارباب رجوع شده است. یک تحرکی در قوه قضاییه در سطوح مختلف برای کم کردن زمان رسیدگی به پرونده ها اتفاق افتاده است. البته هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب که رضایتمندی کامل مردم است، فاصله داریم به همین دلیل، همچنان همه مجموعه قوه در تلاشند تا به این نقطه برسیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا این سرعت دهی در خدمات و الکترونیک شدن آنها، کیفیت را نیز تحت تاثیر قرار داده است، بیان کرد: صادقانه می‌گویم که سرعت رسیدگی ها معمولا با این خطر مواجه است که به «دقت» آسیب بزند که این موضوع به هنر همکارانم بر می گردد که دقت کنند تعادل و توازنی بین سرعت و دقت ایجاد کنند.
آوایی در گفتگو با رادیو همچنین درباره این روند و راضی شدن اصحاب پرونده ها اظهار کرد: در دستگاه قضایی خیلی مشکل است که طرفین پرونده راضی باشند، البته خودم بر اساس تجربه هایی که دارم، به این باور ندارم که عده ای در دستگاه قضایی محکوم می شوند حتما حاکمان راضی و محکومان ناراضی؛ گاهی اوقات ممکن است بر اثر عملکرد ما، هم حاکم هم محکوم ناراضی باشند و گاهی اوقات با اخلاق درست و تدبیر ما و با اتقان تصمیم ما، حاکم و محکوم راضی باشند. من در سال هایی که در قوه قضاییه بودم، هر دو مورد را شاهد بودم که بخشی از این مورد بستگی به تربیت قضات و ادبیاتی که با مردم صحبت می کنند و برخورد اقنایی شان دارد اما به نظر می رسد که بالا بردن سرعت رسیدگی کارها و حرمت گذاشتن به مردم، حتما می تواند به ارتقای این رضایتمندی کمک کند که به نظر می رسد این موضوع در حال انجام است.
وی افزود: در این زمینه پیشرفت های طی سال های اخیر داشتیم اگرچه هنوز در سیستم قضایی نارضایتی داریم بنا به دلایل مختلف که یکی از آنها فشار سنگین کاری است. به ویژه در دادسراها، حقیقتاً یک روز کار کردن گاهی به اندازه یک ماه انسان را مستهلک می کند.
وزیر دادگستری در پاسخ به اینکه آیا با توجه به نامگذاری سال 1400، تمهیدی برای این وزارتخانه اندیشیده شده است، گفت: شعارهایی که مقام معظم رهبری انتخاب و اعلام می کنند، معمولا شعارهای تفننی نیستند و مبتنی بر بررسی های کارشناسی و اخبار واصله و ارزیابی های شخصی خودشان از شرایط جامعه است که چند سالی مشخصاً روی بحث تولید متمرکز شده اند که در اصل وسیله ای برای قدرت ملی و اشتغال و دارایی مردم و ثروتمند کردن کشور است. شعار امسال نیز خیلی هوشمندانه انتخاب شده است. من همیشه معتقد بودم تولیدکنندگان باید حمایت شوند و هر زمان که مراجعه کننده ای از این قشر داشتم، بدون محافظه کاری، کارش را پیگیری کردم.
وی بیان کرد: یک نقص فرهنگی در کشور ما وجود دارد؛ گاهی ما حاضر نیستیم حتی یک تماس برای حل مشکل برخی تولیدکنندگان بزرگ بگیریم! البته تا حدودی این مشکل با سامانه الکترونیک که در دستگاه قضایی حاکم شده است، برطرف می شود. ساختارهای قانونی و سامانه ها به ما برای حل مشکلات مردم کمک می کند اما این نفی کننده تربیت، اخلاق، نگرش ها و اصلاح روحیات ما نیست و باز هم مردم با ما گرفتار خواهند بود، لذا اینها هر دو مکمل یکدیگر هستند.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۲ فروردين
کدخبر:14270منبع:تاریخ انتشار:۱۴۰۰ دوازدهم فروردينلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14270.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر