پایگاه خبری لقمه: نکاتی همچون بهترین ظرف غذا برای پخت مربا، خته شد قوام آن خوب است. دلایل شکرک زدن و ... برای هر کسی که سودای پخت مربای خانگی دارد مهم است.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، پخت مربای خوشمزه میتواند برخی از مشکلات را داشته باشد، بنابراین در این بخش چند راهنمایی برای تهیه موفقیتآمیز مربا را آوردهایم که برای هر نوع مربایی کلیت دارد.
۱. شیشههای استریلیزه
از ظرفهای خود باید کاملا اطمینان داشته باشید که دارای طول عمر خوبی هستند. برای انجام این کار، ظرفهای شیشهای را در آب جوش حداقل ۱۰ دقیقه خیس کنید. ظرفها را در آب بگذارید تا خنک شوند. سپس میتوانید شیشهها را با یک چنگال بردارید.
بطریهای شیشهای را بر روی یک حوله تمیز بگذارید به همین ترتیب برای درها نیز همین کار را ادامه دهید، زیرا آنها سریعتر تیره میشوند.
۲. دانهها و پوست
قبل از هرچیز باید دقت کنید که میوههایی که برای تهیه مربا انتخاب میکنید سالم و تازه و بدون لک و کرمزدگی باشند. اگر میوههای شما ارگانیک هستند، میتوانید پوست آنها را برای تهیه مربای خود نگه دارید. در غیر اینصورت، بهتر است آنها را پوست بکنید.
پس از پوست کندن، میوهها را در آب سرد بشویید و سپس به قطعات کوچک ببرید تا برای پخت آماده شوند. شما همچنین باید بخشهایی را که خراب یا آسیب دیدهاند بردارید؛ در مورد دانهها، نیازی برای برداشتن آنها نیست.
دانه سیب، مرکبات یا توت غنی از پستین هستند که ضخیمکننده طبیعی است پس برای هضم بهتر دانهها، یک ترفند ساده وجود دارد، اول تمشک یا سایر انواع توتها را فریز کنید و سپس آنها را برای تهیه مربا بردارید؛ این مرحله دانهها را می شکند و آنها را کمتر سفت و سخت میکند. در این صورت شما کمتر متوجه سختی آنها میشوید.
۳. شکر
برای تعیین مقدار مناسب شکر برای حفاظت مناسب از مربایتان، بهتر است قبل از افزودن شکر، میزان میوه را وزن کنید بر این اساس، مقدار متناسب مورد نیازتان را اضافه کنید. اگر قصد دارید مربایتان را سریعتر بخورید، میتوانید مقدار کمی از شکر را به منظور حفظ طعم اسیدیته میوهها کاهش دهید.
اما در این مورد، مربا زمان کمتری خواهد ماند. به طور کلی، توصیه میشود برای یک کیلو میوه، یک کیلو شکر اضافه کنید، اما اگر میوه شما بسیار شیرین بود، میتوانید این مقدار را کاهش دهید که اغلب ۷۰۰ گرم شکر برای هر کیلوگرم میوه مناسب خواهد بود.
۴. درب ظرف را هنگام پخت مربا نگذارید
هنگام پخت مرباها بهجز مربای به، نباید درب ظرف را بگذاریم چراکه باعث میشود رنگ مربا تغییر کند.
۵. زمان مناسب اضافه کردن اسانس
اسانسی که برای معطر کردن مربا استفاده میشود باید در اواخر پختن مربا به محتویات افزوده شود تا عطر مورد نظر شما را حفظ کند.
۶. بهترین ظرف برای پخت مربا
تجربه ثابت کرده است که ظرف مورد نظر برای پخت مربا مهم است و انواع مرباها به جز مربای به که باید داخل ظرف مسی پخته شود را باید داخل ظرف لعابی یا تفلون درست کرد.
۷. جلوی شکرک زدن مربا را بگیرید
دلیل اینکه مربا شکرک زده جوشیدن زیاد است که برای رفع آن باید مقداری آب جوش داخلش بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست و شکرک رفع شود.
۸. مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم
بهترین کار این است که مربا را بعد از آنکه پخته شد یک شب نگه داریم، سپس آن را داخل شیشه بریزیم چراکه بعد از یک شب معلوم میشود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. دقت داشته باشید که مربا را بعد از آماده شدن و سرد شدن، باید داخل شیشه دربسته و در جای خنک نگهداری کرد.
۹. کپکزدگی مربا را رفع کنید
اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به چند دلیل است یا آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده یا شکر آن کم بوده که باید در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و اجازه دهید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.
۱۰. به قوام شربت مربا دقت کنید
قوام شربت مربا بسیار مهم است و برای آنکه متوجه شویم شربت قوام آمده کمی از شربت را با قاشق برمیداریم و اجازه میدهیم تا سرد شود، اگر شربت حالت کشدار مانند عسل بود و بهسختی از قاشق ریخته شد قوام آن خوب است.
خبرنگار: مریم اقلامی