داستان کمبود سرم از کجا آب می خورد/تقصیر کمبود سرم به گردن کیست؟


پایگاه خبری لقمه: مدیر عامل داروپخش در بیان تاثیر تصمیم سازمان غذا و دارو در کمکبود سرم گفت: تصمیمات در جلسه سازمان غذا و دارو گرفته شد، فروش سرم در داروخانه های شهری ممنوع شد و جو روانی را مردم ایجاد کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، دکتر نادری، مدیر عامل داروپخش در گفتگو با برنامه زنده «سلام، صبح بخیر» درباره وضعیت تولید سرم گفت: پیش از شیوع کرونا، کل سرم تولیدی در داروپخش، 15 میلیون در سال بود. شرکت بورسی هستیم و اطلاعات ما شفاف است.بعد از شیوع کرونا و با مسایلی که در کشور به وجود آمد و نیاز مراکز درمانی، ظرفیت ما تقریبا نسبت به پیش از شیوع کرونا، دو برابر شد. آماری که از همکارانم در واحد فروش گرفتم، تا روز گذشته از ابتدای 1400، 12 میلیون و 700 هزار سرم وارد چرخه دارویی کشور کردیم. 

وی افزود: ما 5 شرکت سرم ساز در داخل کشور داشتیم که تقریبا ظرفیت عملیاتی ما 15 میلیون سرم در ماه بوده است. مصرف و نیاز کشور حتی در سال گذشته که ما شیوع کرونا در کشور را داشتیم و دو سه پیک را هم گذراندیم، حدودا 10  میلیون سرم بوده است. ما 5 میلیون ظرفیت بالاتر داشتیم. به همین دلیل روزهای پنجشنبه و جمعه را هم تعطیل می کردیم. یا شیفت اضافه نمی گذاشتیم. از انتهای سال گذشته، یکی از شرکت های سرم ساز ما، با اطلاع قبلی هم بوده، به دلیل مشکلات و اصلاحات کیفی تعطیل شده است.
مدیر عامل داروپخش ادامه داد: تا قبل از پیک پنجم، شرکت های باقیمانده، 5/10 دوز سرم کشور را تأمین می کردیم و کمبودی هم نداشتیم. اما متاسفانه پس از بروز پیک پنجم کرونا و یک سری اتفاقات دیگر که حادث شد، دچار کمبود سرم شدیم. بعد از این کمبود، ما دو هفته گذشته جلسه ای را به اتفاق همه شرکت های سرم ساز در سازمان غذا و دارو داشتیم و تصمیمات خوبی در آن جلسه گرفته شد و ما دو میلیون ظرفیت خودمان را هم افزایش دادیم. ولی به علت اینکه دوستان می خواستند به بیماران بستری در بیمارستان سرویس بیشتری بدهند، دستورالعملی صادر شد که فروش سرم در داروخانه های شهری و شخصی ممنوع شد. 
 
محمد نادری علیزاده خاطرنشان کرد: یک جو روانی راه می افتد. وقتی مردم مراجعه می کنند به داروخانه ای و سرم در آن داروخانه وجود نداشته باشد، ناخودآگاه ما این جو روانی را بیشتر ایجاد می کنیم در جامعه. اما به نظر من الان حدود 12 میلیون سرم تولید می شود در بیمارستان ها و مراکز درمانی وجود دارد. اگر دوستان لطف کنند و به این مورد هم کمک کنند که در داروخانه های شهری و خصوصی حتی به مقدار کم سرم توزیع شود، این جو روانی بسیار کم خواهد شد. مشکل کمبود پت سرم وجود دارد اما برای دو سه ماه آینده ممکن است این اتفاق بیفتد. انشاالله شرکت های پتروشیمی این مشکل را بتوانند حل کنند و ما هم این مسایل را به وزارت بهداشت اطلاع خواهیم داد. 
 
وی در پاسخ به این سوال که شما به عنوان شرکتی که سرم تولید می کند، می گویید علت آن تصمیم در سازمان غذا و دارو است؟ و این چه تصمیمی است؟ گفت: بله دقیقا همینطور است. دوستان تصور داشتند که بیماران به مراکز بیمارستانی و درمانی مراجعه می کنند و آنجا نیاز شدید به سرم وجود دارد. اما یک سری بیمار سرپایی یا بیمار زمینه ای داریم که باید به آنها رسیدگی شود وقتی به داروخانه های شهری مراجعه می کنند، دچار مشکل می شوند. 
 
مدیر عامل داروپخش در پایان درخصوص داروی تولیدی رمدسیویر گفت: مصرف رمدسیویر در کشور در حدود 600 هزار در ماه بوده که در پیک پنجم، به دو میلیون در ماه رسیدیم. این هم از همان داستان هاست که دستورالعمل وجود دارد. چون ما به عنوان تولید کننده داروها را به شرکت های توزیعی می دهیم. چون اجازه نداریم که مستقیما به مراکز درمانی اینها را ارسال کنیم. شرکت دارویی به شرکت توزیعی، پلان توزیع می دهد و امکان گم شدن داروها وجود ندارد. 
 
گفتنی است، برنامه زنده «سلام، صبح بخیر» به تهیه کنندگی حسین معصومی و گویندگی سعید توکلی از شنبه تا پنجشنبه هر هفته ساعت 6:30 از شبکه رادیویی ایران قابل دریافت است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

  بازگشت به صفحه نخست

 

در تاریخ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۰ مرداد
کدخبر:14399منبع:تاریخ انتشار:۱۴۰۰ بيست مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14399.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر