حقوق کارگران وامانده از کرونا در جیب کیست؟


پایگاه خبری لقمه: دبیر کانون عالی انجمن های صنفی کارگران معتقد است که این تشکل باید جایی در ستاد مقابله با کرونا در اختیار داشته باشد تا بتواند پیگیر مطالبات کارگران باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، داود ابوی، دبیر کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در گفتگو با رادیو ایران در پاسخ به این سوال که «شما حامی حقوق کارگران هستید یا طرف دولت» گفت: تشکلاتی هستیم که از سوی کارگران به عنوان نمانینده انتخاب می شویم که اگر خداوند کمک کند، هر چند که تریبونی هم نداریم اما پیگیری مطالبات این عزیزان را خواهیم داشت. 

وی افزود: کارگر چقدر حقوق میگیرد که نیمه هم بخواهد بگیرد؟ همیشه در برابر برخی تلخی ها، مطالبه گری هست. الان بحث کرونا وجود دارد. ستاد ملی کرونا تشکیل شده و مصوباتی هم فراقانونی وجود دارد. یعنی هر آنچه قانون تصویب کرده و ستاد کرونا هم لیست داده باشد، باید اجرا شود. 

ابوی خاطرنشان کرد: در همین ستاد ملی مقابله با کرونا، جامعه عظیم کارگری هیچ نماینده ای را ندارد. دعوتی هم نمی شود. در چارچوب و قانون شان هم ندیده اند که نماینده این تشکلات و مجموعه ای با این عظمت بیایند و بنشینند و گفتگو کنند. چرا؟ چون برای این جامعه هدف در آن مجموعه تصمیماتی گرفته می شود. مثلا تصمیم می گیرند که واحدها را با 50 درصد یا فعالیت کمتر یا بیشتر ادامه کار دهند به جهت اینکه وضعیت کرونا بهتر شده و پروتکل های بهداشتی رعایت شود. 
دبیر کانون علمی انجمن های صنفی کارگران ادامه داد: اما غافل از اینکه کسی آنجا نیست که یک سری مسایل باید همانجا مطرح شود که یک سری مشاغل یا کارگران یک سری از کارخانجات را وقتی می گویید 50 درصدی یا تعطیل شود، تکلیف معیشت کارگر چه می شود؟ کارگر همینطور هم مشکل دارد. حقوق این کارگر را چه کسی می خواهد پرداخت کند؟
ابوی عنوان کرد: بخش خصوصی یا کارفرمای صنفی این حد توان را دارد که اگر تکلیف شود، دو یا سه یا 6 ماه تعطیل شود، بگوییم حقوق کارگر را بدهد یا برود حقوق بیکاری بگیرد؟ در وهله اول کارگر باید بیمه بیکاری بگیرد. بخشی که دولت قرار شد حمایت کند. کارگر بیچاره چندین ماه صبر کرد، در نهایت یک میلیون تومان به حسابش واریز شد. همه را نریختند بلکه عده ای را واریز کردند. 
وی تاکید کرد: الان هم این بحث مطرح می شود که 50 درصد کار کنند. کارمندان محترم دولت، 50 درصد که هیچ، ده درصد هم به سر کار بروند، 90 درصد استراحت کنند در منزل یا به خاطر رعایت دستورالعمل ها سر کار نروند، حقوق شان سر وقت واریز می شود. حتی اگر یک روز هم دیر شود، اعتراضی هست و خودشان در شبکه دولت هستند. اما الان آثار تخریبی بنده خدا کارگر را می بینیم. 
ابوی افزود: وقتی به مراجع حل اختلاف مراجعه می کنند، اخراج می شوند یا بررسی می کنیم، می بینیم برای کارگر بیمه رد نکردند. می گویند کارگاه تعطیل بوده است. حقوق پرداخت نمی شود. 15 روز سر کار نبودید، 6 ماه یا سه ماه به خاطر کرونا سر کار نبودیم. تکلیف کارگران را که شما مصوب کرده اید باید تعطیل باشند، چیست؟ 
 دبیر کانون علمی انجمن های صنفی کارگران در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا این مشکلات را به نمایندگان مجلس هم عنوان کرده اید؟ گفت: ما همه این صحبت ها را با رسانه ها انجام می دهیم و همه این نامه ها موجود است. اما اینکه فکر کنیم، نمایندگان محترم مجلس و آقایان مسئول بنشینند که ما این درخواست را بکنیم، این جزء بدیهیات است. چرا برای کارمند دولت تصمیم می گیرند که 15 روزه سر کار بیایید و حقوق تان را هم سر وقت بگیرید؟ اما برای کارگران هیچ صحبتی در آنجا نمی شود و هیچ کسی هم نیست که صحبت کند.
ابوی در پایان بیان کرد: ما از روز اول کرونا درخواست کردیم و درخواست مان را هم تحویل استاندار کردیم که ما هم عضوی از ستاد استانی مقابله با کرونا باشیم. که اگر مصوبه ای داشتید که واحدهای صنفی از امروز تعطیل، نماینده ما بپرسد که حقوق کارگر چه می شود؟ نماینده یعنی چه؟ یعنی اینکه خودش برود دنبال این کار و حل کند. در شرایط کرونا، خط مقدم هستند. نانوایی ها، داروخانه ها که نه تعطیلی داشتند و در معرض کرونا هم قرار دارند، جزیی از زحمتکشان هستند بعد ما برای واکسیناسیون نامه نوشتیم و گفتند بر اساس سن انجام می شوند! 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست

 

در تاریخ ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۴ مرداد
کدخبر:14400منبع:تاریخ انتشار:۱۴۰۰ بيست و چهارم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14400.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر