پایگاه خبری لقمه: در این مقاله به نکاتی پرداختیم که قبل از خرید گردو باید مد نظر داشته باشید.
به گزارش پایگاه خبری
لقمه، گردو از خشکبارهای باارزش و پرخاصیت است که همیشه محبوبیت زیادی بین تمام مردم جهان داشته است و در تمام وعدههای غذایی به روشهای مختلف مورد استفاده قرار میگرفته است. یکی از زمانهایی که تقاضا برای خرید گردو افزایش پیدا میکند، شب یلداست. در این مقاله به نکاتی پرداختیم که قبل از خرید گردو باید مد نظر داشته باشید.
گردوی ایرانی یا خارجی؟
سوالی که خیلی از اوقات برای خرید گردو به ذهن مشتریان میرسد این است که گردوی خارجی بخرند یا ایرانی؟ در جواب میتوان به جرات گفت که از نظر طعم و چربی، گردوی ایرانی خیلی باکیفیتتر از گردوی خارجی است. گردوهای خارجی معمولا فقط ظاهر خوبی دارند و اندازه یکدست و رنگ روشنی دارند، اما چربی آنها خیلی کمتر از گردوهای ایرانی است و البته طعم خاص و منحصربهفردی ندارند. پس اگر اهمیتی به طعم و چربی گردو نمیدهید و فقط ظاهر آن برایتان مهم است، میتوانید گردوی خارجی تهیه کنید. اما از طعم گردوی ایرانی غافل نشوید!
نحوه شناسایی گردوی ایرانی از خارجی
راههایی که از طریق آن میتوانید گردوی ایرانی را از خارجی تشخیص دهید، عبارتند از:
● اندازه گردو: گردوهای خارجی معمولا ابعاد یکسان و یکدستی دارند، اما اندازه گردوهای ایرانی یکسان نیست و ریز و درشت دارند. همچنین بهطورکلی گردوهای خارجی بزرگتر از گردوهای ایرانی هستند.
● رنگ گردو: پوست چوبی گردوهای خارجی به رنگ قهوهای روشن مایل به نارنجی یا زرد است، اما اگر پوست سبز گردوهای ایرانی با دستگاه پوستکن همراه آب جدا نشود، دارای پوست چوبی تیره یا سیاه خواهند بود. همچنین مغز تمام گردوهای خارجی روشن و سفید است، اما مغز گردوی ایرانی دارای رنگبندی سفید تا قهوهای تیره است.
● چربی گردو: گردوهای ایرانی خیلی پرچربتر از گردوهای خارجی هستند؛ بهطوری که اگر یک تکه مغز گردوی ایرانی را بین انگشتان خود فشار دهید، روغن آن به سرعت بیرون میآید.
● طعم گردو: گردوی ایرانی طعم گس و لذیذ خاصی دارد، اما گردوی خارجی چنین طعمی ندارد.
نحوه تشخیص گردوی تازه از کهنه
شناسایی گردوی کهنه کار سختی است، به خصوص اگر بخواهیم کهنگی گردو با پوست را تشخیص دهیم. اما چند روش وجود دارد که میتوان کهنه یا تازه بودن مغز گردو را تشخیص داد. از طریق شکستن پوست گردو و بررسی مغز آن میشود کهنگی گردو با پوست را هم شناسایی کرد. این روشها به شرح زیرند:
1. طعم گردو؛ مغز گردویی که کهنه باشد مزه ماندگی دارد و چون چربتر است، طعم تند و تیزی داشته و باعث سوزش کام در دهان میشود. اگر 4 عدد گردوی کهنه بخورید، دهانتان آفت میزند، اما این اتفاق با خوردن حتی 10 عدد گردوی تازه هم نمیافتد.
2. رنگ گردو؛ اگر مغز گردو کهنه باشد، رنگ کرم مایل به گلبهی یا مسی دارد، اما رنگ مغز گردوی سفید تازه، کرم یا زرد روشن است.
3. بوی گردو؛ مغز گردوی کهنه به طور مشخصی بوی نا یا ماندگی میدهد.
قیمت گردوی ایرانی چقدر است؟
قیمت گردوی ایرانی بسته به محل کشت آن متفاوت است. در این بخش قیمت حدودی گردوی تویسرکان را ، که از محبوبترین گردوهای ایرانی است، آوردهایم: