تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد


پایگاه خبری لقمه: اغلب سبزی ها و محصولات گیاهی تازه، غنی از آنتی اکسیدان هستند و می توانند عوارض آلودگی هوا را کاهش دهند.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، وقتی وارد فصل زمستان می شویم و هوای کلان شهرها سرد می شود، شاهد آلودگی شدید هوا نیز هستیم و این موضوع به روال هر ساله تبدیل شده است. اما در گزارش پیش رو به این می پردازیم که زمان آلودگی هوا باید چه تغذیه ای داشته باشیم تا بدن بتواند در برابر این حجم از آلودگی ها و همچنین بیماری کرونا مقابله داشته باشد.

 

هوای آلوده معمولا از مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب و سایر ترکیبات سربی تشکیل شده است و هرچند می‌تواند برای همه خطرساز باشد اما کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند.بهتر است تعدادی از نکات تغذیه‌ای را رعایت کنید که نقش مهمی در کمتر کردن عوارض ناشی از آلودگی هوا دارد.

با خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه و کمتر مصرف کردن فست فودها و غذاهای آماده، می‌توانیم از خودمان تا حدودی دربرابر این پدیده مواظبت کنیم.یکی از میوه‌هایی که خوردن آن در ایام تشدید آلودگی هوا توصیه می‌شود، سیب است. سیب سرشار از پکتین است. پکتین ضد سموم موجود در هواست و سرب را جذب کرده و مانع از رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود.البته پرتقال و توت فرنگی، لیمو، گریپ فروت، هویج و غلات سبوس دار هم این خاصیت را دارند.

 

مصرف منابع غذایی ویتامین Eو ویتامین Dهم می‌تواند اثرات مسموم‌کننده گازهای آلاینده را خنثی کنند.ویتامین Eدر روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد. منابع مناسب ویتامین Dهم شیر، کره و زرده تخم‌مرغ هستند که در روزهای آلودگی هوا باید بیشتر مصرف شوند. در واقع شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست، به خاطر کلسیمی که دارند می‌توانند جذب عناصر سنگین مثل سرب را کاهش دهند.شیرهای غنی شده با باکتری‌های به نام پروبیوتیک، سطح باکتری‌های مفید را در روده انسان متعادل میسازد.

سبزیجاتی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند. سلنیوم را هم می‌توانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان و غلات سبوس‌دار پیدا کنید.

مصرف بیشتر آنتی اکسیدان‌ها زمینه‌ای را فراهم می‌کنند که بدن به راحتی رادیکال‌های آزاد مضر را از بین ببرد.خوراکی‌هایی که ویتامین Eو Cدارند، منبع غنی آنتی اکسیدان هستند.از طرفی ویتامین Cمی‌تواند به دفع سربی که با هوای آلوده وارد بدن ما شده، کمک کند. مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی‌شکل سبز (سبزی خوردن)، اسفناج، کیوی، طالبی و توت فرنگی مقدار زیادی ویتامین Cدارند. البته یادتان باشد که بهتر است این خوراکی‌ها را خام و تازه مصرف کنید.

اگر دنبال نوشیدنی مناسب برای روزهای تشدید آلودگی هوا هستید، باید بگوییم که بهتر است چای سبز یا آب انار را انتخاب کنید. چای سبز سرشار از ویتامین سی و آنتی اکسیدان است. آب انار هم می‌تواند مواد سمی را از بدن دفع کند.

ماهی‌های روغنی که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، تنگی نفس و اثرات زیان بار ترکیبات التهاب آور را کاهش می‌دهند.

لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است؛ اما تاثیری بر بهبود مسمومیت‌ ناشی از آلاینده‌ها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و... ندارد و تنها راه درمان، دریافت اکسیژن است. مصرف شیر و لبنیات پرچرب موجب عود بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود؛ زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در این محصولات خود تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن هستند.

 

در پایان، واقعا مهم نیست چه نوعی از سبزی و میوه، مهم مصرف روزانه و افزایش مصرف است اغلب سبزی ها و محصولات گیاهی تازه، غنی از آنتی اکسیدان هستند و می توانند عوارض آلودگی هوا را کاهش دهند.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي
کدخبر:14551منبع:تاریخ انتشار:۱۴۰۰ دهم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14551.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر