تولید متفاوت‌ترین خرمای جهان در ایران


رئیس همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران گفت: محصول خرما در استان کرمان برای 500 هزار نفر در این خطه به طور مستقیم ایجاد شغل کرده است.

به گزارش لقمه، محمد تکلوزاده در همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران در کرمان اظهار داشت: تولید محصول خرما در استان کرمان برای 500 هزار نفر در این خطه به طور مستقیم ایجاد شغل کرده است.

وی از برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور تجار، کشاورزان، فرآوری‌کنندگان، کارشناسان و ... به عنوان وجه تمایز این همایش با موارد مشابه نام برد.

معاون برنامه‌ریزی استانداری کرمان افزود: 300 نفر در سایت این همایش شرکت کرده و 200 مقاله نیز به دبیرخانه ارسال شده است که حدود 36 داور 130 مقاله را پذیرفتند و این مقالات در قالب سخنرانی و پوستر ارائه می‌شود.

تکلوزاده با اشاره به اهمیت محصول خرما گفت: در 27 آیه و 16 سوره قرآن کریم از خرما و درخت نخل نام برده شده است.

وی افزود: همچنین بر جایگاه خرما در آموزه‌های دینی نیز بسیار تأکید شده به طوری که در آیاتی به نازل کردن آب، پدید آمدن بستان‌ها و درختان نخل برافراشته با خوشه‌های پیچیده اشاره شده که روزی بندگان خدا را فراهم می‌کند.

تکلوزاده با بیان این مطلب که خرما درخت زندگی است، تصریح کرد: رسول اکرم (ص) در رابطه با مصرف خرما می‌فرماید «در خانه‌ای که خرما نیست، اهل آن خانه گرسنه هستند».

وی افزود: امام علی (ع) نیز بر خواص خرما تأکید کرده و می‌فرماید «خرما بخورید زیرا شفای دردهای مختلفی در آن هست»، بنابراین بسیاری از پزشکان نیز به اهمیت خرما پی برده و تاثیرات آهن، پتاسیم، روی، منگنز، فیبرها و ویتامین‌های آن در جلوگیری از بسیاری سرطان‌ها و بیماری‌های کبد و همچنین تقویت معده را دریافته‌اند.

تکلوزاده بیان داشت: استان کرمان با کشت 60 هزار هکتار خرما رتبه نخست را در بین استان‌های خرماخیز به خود اختصاص داده است.

وی ابراز داشت: بیش از 100 میلیون اصله درخت خرما در دنیا وجود دارد و کشور ایران با 163 هزار هکتار سطح زیرکشت بعد از امارات رتبه دوم را در جهان به خود اختصاص داده و بعد از کشور مصر نیز دومین تولید کننده خرما به شمار می‌رود.

این مسئول با اشاره به بحث اقتصادی محصول خرما تصریح کرد: با حدود 1.1 میلیون تن خرمای تولیدی کشور و متوسط قیمت 2 هزار تومان، 2 هزار و 200 میلیارد تومان میزان ارزش محصول خرما بوده است.

تکلوزاده افزود: 400 رقم خرمای شناخته شده در ایران وجود دارد و کشور ما دارای متنوع‌ترین و متفاوت‌ترین خرما است.

رئیس همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران عنوان کرد: از نظر صادرات حدود 105 هزار تن محصول خرما را صادر کرده و 140 میلیارد تومان درآمد داریم.

تکلوزاده گفت: همچنین فرآورده‌های مهم خرما شامل کلمپه و شیرینی، سرکه و شیره خرما، عرق، چیپس خرما و نئوپان نخل خرما که از ضایعات چوب خرما و صنایع دستی حاصل از چوب خرما مانند کلاه، حصیر، جارو و ... به تنهایی از محصول خرما تهیه می‌شود.

وی اذعان داشت: بر خلاف نقش پر رنگ خرما در اقتصاد و کارآیی بسیار تحقیقاتی و علمی آن، اما هنوز ابهامات و اشکالات زیادی وجود دارد از جمله اینکه نسبت به میانگین تولید دنیا که 6 تن و 400 هزار کیلوگرم است، کشور ما با تولید 6 تن و 600 کیلوگرم اما در جایگاه دوازدهم قرار دارد.

تکلوزاده خاطرنشان کرد: باید در زمینه نحوه برداشت خرما، کشت و بسته‌بندی، بازاریابی، صادرات و فروش خرما در داخل کشور تغییراتی ایجاد کنیم.

همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران با همکاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان، دانشگاه شهید باهنر و پژوهشکده باغبانی، انجمن و کانون هماهنگی دانش و صنعت خرمای استان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر به مدت دو روز برگزار می‌شود.

در تاریخ ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور
کدخبر:1466منبع:فارستاریخ انتشار:۱۳۹۱ سيزدهم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1466.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر