لقمه: انرژیهای اضافه بر نیاز روزانه بدن، باعث ذخیره چربی در بدن میشود. در واقع بدن نمیتواند چیزی غیر از چربی را در خود ذخیره كند. ذخیره این چربیها و اثرات آن نیز معمولا در بدن متفاوت است.
چاقی یك بیماری محسوب میشود و میتواند زمینه صدها بیماری باشد یا بیماریهای موجود در بدن را تثبیت كند. امروزه مشخص شده كه بافت چربی در بدن، یك بافت مرده نیست و بسیار فعال است و در ردیف غدد درونریز شمرده میشود.
گفته میشود كه انواع آنزیمها از این بافتهای چربی ترشح میشود، به طوریكه تمام سیستم كنترل گرسنگی و اشتها را تحتتاثیر خود قرار میدهد. بخصوص اگر این چربیها در ناحیه شكم انباشته شده باشد. تغذیه نامناسب به بروز مشكلات بسیاری منجر میشود كه ایجاد چربی در ناحیه شكم یكی از آنهاست.
بررسیها نشان داده هرچه قطر و طول شكم بیشتر باشد، عمر فرد كوتاهتر میشود و بیشتر در معرض بیماری قرار میگیرد.
معمولا دور كمر خانمها از 88 به بالا و آقایان از 102 به بالا متغیر است. هر چه دور كمر بزرگتر باشد، احتمال بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی، پرفشاری خون و اختلالات چربی یعنی افزایش كلسترول بد خون بیشتر خواهد بود.
افزایش HDL (چربیهای مضر خون) و كاهش LD (چربی خوب خون)، افزایش سطح قند ناشتا و بالا رفتن كلسترول، همچنین علائمی چون پرفشاری خون و در بعضیها انباشتگی اسید اوریك میتواند نشانههایی از بروز سندرم متابولیك در یك بیمار باشد.