۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز در گلستان وجود دارد


پایگاه خبری لقمه: مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: در این استان امکان توسعه بهره‌برداری از آب زیرزمینی وجود ندارد، لذا از سال ۱۳۸۷ تاکنون توسط شرکت آب منطقه‌ای مجوز جدیدی برای استحصال آب زیرزمینی جدید برای بخش کشاورزی صادر نشده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای گلستان، سیدمحسن حسینی به مناسبت دوم فروردین روز جهانی آب اظهار کرد: بیست و دومین روز از ماه مارس از سوی سازمان ملل متحد به نام «روز جهانی آب»نامگذاری شده که مصادف با دوم فروردین است، شعار روز جهانی آب برای سال ۲۰۲۲ « آب زیرزمینی، مرئی شدن نامرئی» انتخاب شده است و این شعار بر روی این موضوع تمرکز دارد که سفره‌های آب زیرزمینی، به‌عنوان یکی از مخازن ذخیره آب جهان، در حال از دست دادن ظرفیت‌های خود و خشک شدن هستند و این می‌تواند عواقب جدی برای مردم جهان ایجاد کند، چرا که قابل جایگزین شدن نیستند.

وی تصریح کرد: یکی از اهداف نامگذاری سالانه روز جهانی آب این است که این روز به عنوان روز ترویج و آگاه‌سازی مردم در مورد آب اختصاص داده شود و از طریق پخش و اشاعه نشریات و برگزاری کنفرانس‌ها، سمینارها و نمایشگاه‌ها در گرامیداشت آن بکوشند که امسال نیز به دلیل اهمیت منابع آب زیرزمینی و صیانت از آن به موضوع آب زیرزمینی اختصاص یافته است.

 مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: در استان گلستان حدود ۲۰ هزار حلقه چاه‌مجاز و ۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد که سالانه بالغ بر یک ‌میلیارد و ۱۷۷ میلیون متر مکعب از آب زیرزمینی را برداشت می‌کنند.

حسینی افزود: ۹۴ درصد از یک‌ میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب پتانسیل تجدیدپذیر سالانه آب زیرزمینی استحصال می‌شود که ۸۱ درصد توسط چاه‌های مجاز و قنوات و ۱۳ درصد توسط چاه‌های غیرمجاز برداشت می‌شود.

 

از سال ۱۳۸۷ تاکنون توسط شرکت آب منطقه‌ای مجوز جدیدی برای استحصال آب زیرزمینی جدید صادر نشده است

 

وی تصریح کرد: در استان گلستان امکان توسعه بهره‌برداری از آب زیرزمینی وجود ندارد، لذا از سال ۱۳۸۷ تاکنون توسط شرکت آب منطقه‌ای مجوز جدیدی برای استحصال آب زیرزمینی جدید برای بخش کشاورزی که مصرف‌کننده عمده آب است، صادر نشده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با بیان اینکه نیازمند فرهنگ‌سازی بیشتر در استفاده بهره‌ورانه از منابع آب زیرزمینی هستیم، افزود: هر ساله تعدادی دستگاه و ادوات غیرمجاز حفاری با مشارکت و اطلاع‌رسانی کشاورزان و گروه‌های گشت و بازرسی و با همکاری دستگاه‌های ذیربط توقیف می‌شود که این اقدام نقش موثری در جلوگیری از حفاری چاه‌های غیرمجاز داشته که با توجه به محدودیت منابع آب زیرزمینی و خطرات متعدد ناشی از برداشت بی‌رویه، لازم است در این زمینه اقدامات بیشتری به عمل آید.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲ فروردين
کدخبر:14693منبع:تاریخ انتشار:۱۴۰۱ دوم فروردينلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-14693.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر