پایگاه خبری لقمه: بسیار شنیده ایم که یکی از جذابیت های ایران برای گردشگران خارجی، بویژه اروچایی ها غذای ایرانی است اما این همه ماجرا نیست و رسانه های غربی به مزایا و معایب غذاهای ایرانی از منظر گردشگران پرداخته اند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، در این گزارش کوتاه، به بررسی مزایا و معایب غذای ایرانی از منظر گردشگران اروپایی که در رسانههای غربی منتشر شده، میپردازیم.
مزایا (امتیازها)
1- تنوع و غنای غذایی:
غذاهای ایرانی به خاطر تنوع و تنوع در طعمها و مواد اولیهشان بسیار مورد توجه قرار میگیرند. برای مثال، در مقالاتی مانند آنچه که در نشریه گاردین (The Guardian) منتشر شده به این موضوع اشاره شده که غذاهای ایرانی شامل کبابهای مختلف، خورشتها، و دسرهای خوشمزه هستند و این تنوع باعث جذابیت آنها در بین گردشگران میشود.
2- استفاده از مواد تازه و طبیعی:
- غذاهای ایرانی معمولاً از مواد اولیه تازه و طبیعی تهیه میشوند که به گردشگران حس سلامتی و کیفیت را منتقل میکند. روزنامه ایندیپندنت (Independent) به این نکته اشاره کرده که استفاده از ادویههای مختلف و تازه، طعم غذای ایرانی را بهطور خاص متمایز کرده است.
3- آداب و رسوم غذا خوردن:
سنتها و آداب غذا خوردن ایرانی مانند مهماننوازی و سرو غذا بهصورت جمعی، مورد تحسین گردشگران قرار میگیرد. مقالاتی مانند آنچه در نشنال جغرافی (National Geographic) به این نکته پرداختهاند که این آداب و رسوم غذا خوردن به تجربیات معنوی و اجتماعی عمیقتری منجر میشود.
معایب (چالشها)
1- دسترسی محدود به غذاهای ایرانی در خارج از کشور:
برخی گردشگران ابراز کردهاند که شناخت و دسترسی به غذاهای ایرانی در اروپا محدود است. بسیاری از آنها به کمبود رستورانهای ایرانی در کشورهای خود اشاره کردهاند و این موضوع امکان تجربه این غذاها را برای آنها کاهش میدهد. این مسأله در نظرات منتشر شده در نیویورک تایمز (The New York Times ) به وضوح مطرح شده است.
2- چالشهای بهداشتی:
نگرانی درباره بهداشت در برخی رستورانها یا مکانهای فروش غذا در ایران نیز بهعنوان یک چالش مطرح شده است. برخی از گردشگران در بررسیهای خود اشاره کردهاند که ممکن است شرایط بهداشتی در بعضی مکانها تاحدودی مورد انتقاد قرار گیرد. این موضوع در تراول+لیژر (Travel + Leisure) و هاف پست (HuffPost ) نیز بیان شده است.
3- طعمهای تند و ادویهجات:
برخی گردشگران ممکن است به طعمهای تند و چاشنیهای خاص غذاهای ایرانی عادت نداشته باشند. بنابراین، این مسئله ممکن است تجربه غذا خوردن را برای بعضی از آنها دشوار کند. رسانههایی مانند بی بی سی گود فود (BBC Good Food ) به این نکته اشاره کردهاند که لازم است رستورانها تنوعی در ارائه طعمهای ملایمتر نیز داشته باشند.
نتیجهگیری
غذاهای ایرانی بهدلیل تنوع، استفاده از مواد تازه و آداب و رسوم خاص، دارای نقاط قوت زیادی هستند. اما چالشهایی نظیر دسترسی محدود در کشورهای دیگر، نگرانیهای بهداشتی و طعمهای خاص میتواند تجربه غذا خوردن را تحت تأثیر قرار دهد.
منابع
در ادامه توضیح کامل تری در مورد منابعی که می توان در مورد آنچه که در این گزارش کوتاه مرور شده در اختیار علاقمندان قرار می دهیم تا امکان ممطالعه عمیق تر آن را داشته باشند:
مزایا (امتیازها)
1. تنوع و غنای غذایی:
[لینک] "The Guardian: "The best Persian restaurants in London
https://www.theguardian.com/food/2020/feb/19/best-persian-restaurants-in-london
2. استفاده از مواد تازه و طبیعی:
[لینک] "Independent: "A guide to Persian cuisine
https://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/features/persian-cuisine-guide-tahdig-kebab-iranian-dishes-a8197941.html
3. آداب و رسوم غذا خوردن:
[لینک] "National Geographic: "Why You Should Visit Iran: Cultural Experiences
https://www.nationalgeographic.com/travel/destinations/asia/iran/
معایب (چالشها)
1. دسترسی محدود به غذاهای ایرانی در خارج از کشور:
[لینک] "The New York Times: "Iranian Cuisine Is Not a Mystery
https://www.nytimes.com/2015/09/24/dining/iranian-cuisine-nyc.html
2. چالشهای بهداشتی:
[لینک] "Travel + Leisure: "Traveling to Iran: What You Need to Know
https://www.travelandleisure.com/travel-tips/iran-travel-guide
[لینک] "HuffPost: "5 Things You Should Know Before Visiting Iran
https://www.huffpost.com/entry/things-to-know-iran_n_583b0677e4b0b45ce58abbdb
3. طعمهای تند و ادویهجات:
[لینک] " BBC Good Food: "Persian food recipes
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/persian-recipes
امیدواریم این منابع به شما کمک کند تا اطلاعات دقیقتری کسب کنید.
خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی
بازگشت به صفحه نخست