لقمه: آیا مىدانید رنگ غذا انسان را تحت تأثیر قرار مىدهد.
نقش رنگها در احساسات عاطفى و تحریكات عصبى بسیار مهم، و دانستن و عمل كردن آنها در سلامت و طول عمر بسیار مؤثر است.
در دنیاى تغذیه نیز برخى از رنگها، اشتهاآور هستند و به شدت باعث تحریك غدد بزاقى مىشوند این رنگها شامل طیفها و همخانوادههاى رنگ زرد، نارنجى و قرمز هستند.
رنگ سرخ، اشتهابرانگیز است، به این دلیل بسیارى از رستورانهااز رنگ سرخ استفاده مىكنند. این كار بهترین ابزار براى بالا بردن صورت حساب مشترى است.
در مورد تزیین و آرایش غذا، رنگ یكى از مهمترین عناصرى است كه مىتواند به زیبایى شكل غذا كمك كند. در مجموع غذاهایى كه خوشرنگ هستند به ذائقه خوشتر مىنشینند و جالب اینجاست كه حتى اگر غذا طعم خیلى خوبى هم نداشته باشد، خواستنىتر است. رعایت تركیبهاى رنگى در غذا را هم مىتوان به هنگام پخت غذا و هم در تزئین رعایت كرد.
استفاده از سبزىهاى رنگى، میوههاى رنگى در كنار غذا و حتى گلهاى رنگى مىتواند به این مقوله كمك بسزایى كند.
به طور مثال یك طرف سالاد را در نظر بگیرید كه فقط به آن هویج هم اضافه كنید و اگر مىخواهید در عرض چند ثانیه از ظرف سالاد شما چیزى نماند به آن كلم قرمز و ذرت هم بیفزایید. حالا ظرف سالاد شما بیشتر به یك اثر نقاشى رنگین شبیه است تا یك ظرف سالاد و مسلما سالاد شما با اشتهاى بیشترى خورده مىشود و همه سلیقه شما را ستایش مىكنند. در مورد استفاده از ظروف غذا هم مىتوان دوباره به استفاده از رنگهاى گرم كه قبلاً نام برده شد، اشاره كرد.
سعى كنید در تركیب ظروفى كه براى استفاده و صرف غذا انتخاب مىكنید از این رنگها استفاده كنید. بسیارى از مادرانى كه كودكان كم اشتها یا بىاشتها دارند با انتخاب ظروف زرد، قرمز یا نارنجى براى غذا دادن به فرزندانشان مىتوانند این حالت را از بین ببرند. حتى مىتوانند زمانى كه مشغول غذا دادن به كودكان خود هستند لباسهایى با رنگهاى اشتهاآور به تن كنند.
براى انتخاب رنگ در دكوراسیون محلى كه غذا در آن صرف مىشود مانند آشپزخانه یا رستوران باید جانب احتیاط را رعایت كرد. درست است كه رنگهایى كه طول موج بلند دارند اشتها را تحریك مىكنند اما باید دقت كرد این رنگها به دلیل طول موج بلند بسیار پرتحرك و با انرژى هستند و استفاده از آنها در سطوح وسیع تا حدودى باعث آزار و اذیت چشم مىشود. بنابراین باید در سطوح كوچكترى از این رنگها استفاده كرد و براى خنثى كردن اثر چنین رنگهاى محركى از رنگهاى نسبتا سردتر با طول موج پایینتر باید استفاده كرد، رنگهایى مانند آبى و سبز.
در پایان یادآور مىشویم كه شناخت خواص رنگها سهم بسزایى در زندگى دارد. بخش بسیار مهمى از این نقش متعلق به برنامه غذایى و نوع تغذیه انسان است، كافى است كه یكبار امتحان كنید و به معجزه این دانش در زندگى روزمره خود ایمان بیاورید.
به مواد غذایى به اندازه شاهكار یك نقاش برجسته توجه كنید.