پایگاه خبری لقمه: معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در روز جهانی تخم مرغ از رشد تولید تخم مرغ در ایران سخن گفت و اظهار داشت: تولید تخممرغ از سال ۶۸ تاکنون ۴۰۰ برابر رشد داشته و در سال ۱۴۰۱ این میزان به ۱.۲ میلیون تن افزایش مییابد که با این رقم، دهمین کشور تولید کننده تخممرغ در دنیا میشویم.
به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، حسین دماوندینژاد روز شنبه ۱۶ مهر ماه در مراسم روز جهانی تخممرغ که با حضور مسوولان و تشکلهای مرغ تخمگذار در سالن نعمتیجم وزارتخانه برگزار شد، با تبریک روز جهانی تخممرغ، از زحمات بخش خصوصی فعال در تولید تخممرغ و دیگر دستاندرکاران این صنعت پویا که با وجود همه سختیها در عرصه تولید پایدار هستند، قدردانی کرد.
وی از تخممرغ به عنوان محصولی سازگار با محیط زیست یاد کرد و گفت: تولید تخممرغ در میان سایر محصولات پروتئینی کمترین آلایندگی زیست محیطی را دارد و در مقایسه با دانههای آجیلی دارای ارزش غذایی برابر و آببری کمتر است.
معاون وزیر در امور تولیدات دامی با اشاره به اصلاح ساختار اقتصادی در سال جاری افزود: امسال تجربه بینظیر در طول تاریخ کشور رخ داد و آن اصلاح ساختار اقتصادی بود. تغییر نرخ نهاده به عنوان موثرترین متغیر در تولید محصولات و کالاهای کشاورزی ما را بر آن داشت تا مدل مناسب برای تولید و مدیریت بازار طراحی کنیم که با لطف خدا و همراهی و تلاش شما این امر حساس مدیریت شد.
این مقام مسوول با بیان این که وقتی دست به اقدام اساسی و زیرساختی میزنیم باید دائم انتظار پسلرزهها و فراز و فرود آن را داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در زمان آغاز طرح اصلاح قیمت، نگرانیهایی در مورد کاهش تقاضا بود و قیمت جدید اعلام شد که هم به کاهش تقاضا کمک کرد، ما با کمک هم و با پیش گرفتن سیاست ذخیرهسازی و کمک برای توسعه بازار صادراتی، توانستیم فشار ایجاد شده را بکاهیم و از مرحله کاهش تقاضا عبور کنیم و امروز در مدخل روند افزایشی و اوج تقاضا قرار داریم.
به گفته وی، در حال حاضر رشد تخممرغ عمودی است و در استانهای وارد کننده، طرح توسعه افقی و سرمایهگذاری این محصول مد نظر است.
مدیریت تقاضا و حذف سوداگران با اجرای کامل طرح زنجیره ارزش
معاون وزیر در امور تولیدات دامی گفت: برای تولید در عرضه
تخممرغ سه نقطه افزایش، کاهش و تثبیت تقاضا وجود دارد و تولید کننده زیانهایی را که در نقطه کاهش تقاضا دیده در نقطه افزایش جبران میکند و مصرف کننده نیز در نقطه افزایش تقاضا متضرر میشود این در حالی است که عرضه کننده در هیچ نقطهای زیان نمیبیند.
وی افزود: معاونت تولیدات دامی به عنوان سیاستگذار و تامین کننده حقوق تولید کننده و مصرف کننده مدلهایی را تعریف کرده تا دامنه فراز و فرودهای بازار به پایینترین حد ممکن برسد و تنها راه برای آن ایجاد زنجیره ارزش تامین است که ما هم برنامههایی در این خصوص داریم.
دماوندینژاد در خصوص قیمتگذاری تخممرغ نیز گفت: در این خصوص کار کارشناسی صورت گرفته و با اتحادیهها تفاهماتی انجام دادهایم و مترصد برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار هستیم.
به گفته وی، در ماههای پایانی سال وارد روند افزایش تقاضا میشویم که امیدواریم بتوانیم با طراحی مدلهای جدید و برنامهریزی صورت گرفته بازار را به بهترین شکل مدیریت کنیم.
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که با اجرای کامل طرح زنجیره ارزش تامین، دست سوداگران از بازار کوتاه میشود، گفت: برخی از واسطهها یاور ما هستند و به تولید و تثبیت بازار کمک میکنند ولی عوامل خارج از حلقه سوداگرند و بازار را بیثبات میکنند چون سود آنها در بینظمی بازار است و امیدواریم با اجرای کامل طرح زنجیره ارزش تامین، دست سوداگران بازار کوتاه شود.
وی افزود: میدان بهمن مکانی برای نظمبخشی به بازار است که از سوی دولت ایجاد شده که نیاز به نظارت بیشتر در مواقع بحرانی دارد.
ثبات بازار مرغ با عرضه مرغ منجمد به بازار
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ثبات بازار مرغ در کشور گفت: بیش از ۵۰ هزار تن خرید مازاد مرغ داشتیم و مرغ منجمد را به وفور و با قیمت ۴۰ هزار تومان به دست عاملان توزیع رساندهایم تا با قیمت ۴۳ هزار تومان در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم با اهدای تندیس و لوح تقدیر از ۱۸ نفر از پیشکسوتان و تولید کنندگان برتر تخممرغ در کشور تجلیل شد.