پایگاه خبری لقمه: معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی از ابلاع برنامه کشت قرادادی با سازوکار جدید به همه استان های کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، پس از اعلام دولت برای اجرای کشاورزی قراردادی در کشور برخی کشاورزان در تماس با خبرنگار فارس از عدم اجرایی شدن این طرح ملی در منطقه خودشان می گفتند برای روشن شدن این موضوع با علیرضا مهاجر معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت وگو کردیم.
مهاجر به خبرنگار فارس گفت: اجرای کشت قراردادی الزامات مالی داشت اما به موقع تامین اعتبار نشد بنابراین شرکت بازرگانی دولتی با کمک بانک کشاورزی سازوکاری را فراهم کردند و به همه استان های کشور برای اجرا ابلاغ شد و کشاورزان می توانند از مزایای آن استفاده کنند.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه « کشاوزری قراردادی» امسال برای محصول گندم در همه استان های کشور اجرا می شود، گفت: برای کشاورزان کود بدون دریافت پول نقد داده می شود و پس از برداشت محصول پول از کشاورز دریافت خواهد شد.
وی ادامه داد:علاوه بر آن همه گندمکاران بدون دریافت پول نقد بیمه می شوند و پول آن در پایان فصل و در زمان تحویل گندم به سیلوهای دولتی اخذ خواهد شد.
به گفته مهاجر، برای هر گندمکار به ازای یک هکتار، حدود 100 کیلوگرم کود فسفاته، 75 کیلوگرم کود پتاسه و 250 کیلوگرم کود ازته داده خواهد شد.
وی همچنین تصریح کرد که بذر مناسب و اصلاح شده هم به گندمکاران در قبال دریافت پول نقد داده می شود.
مهاجر در پاسخ به اینکه چرا کشاورزان از اجرای این طرح اظهار بی اطلاعی می کنند؟ گفت: احتمالا در مناطقی هستند که این اخبار به دست آنها نرسیده است.
*کشاورزان چه می گویند؟
یک کشاورز خوزستانی در گفت و گو با خبرنگار فارس گفت: کشاورزی قرادادی را امسال در منطقه آنها اجرا نمی کنند و مدیریت های کشاورزی اطلاعاتی هم نمی دهند این در حالی است که مهلت کشت گندم در منطقه اشان رو به پایان است.
یاسر مرعی کشاورز دشت آزادگانی از شهرستان سوسنگرد گفت: ما از رسانه های مطلع شدیم که دولت کشاورزی قراردادی را اجرا می کند اما هر چه به ادارات کشاورزی منطقه مراجعه می کنیم جوابی نمی گیریم، آنها هر چه کود و بذر به کشاورز می دهند پول دریافت می کنند.
این کشاورز که به گفته خودش کارشناس معماری است، گفت: کشاورزی قراردادی می تواند ناجی کشاورزان باشد زیرا اکثر گندمکاران مشکل نقدینگی برای تامین نهاده دارند و تامین آن به افزایش محصول کمک می کند.
وی ادامه داد: حتی سال گذشته دولت پول کود گندمکاران را در زمان برداشت محصول دریافت میکرد اما امسال با وجود اینکه اعلام کرده کشاورزی قراردادی اجرا می کند پول را ابتدا دریافت می کنند.
مرعی با اشاره به اینکه کودی که اداراه خدمات کشاورزی به کشاورزان می دهد کافی نیست، گفت: آنها مجبورند بقیه نیاز را به قیمت کیسه ای 850 هزار تومان از بازار آزاد تهیه کنند یا کود کافی به زمینشان ندهند که در این صورت تولید کاهش می یابد.
خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی
بازگشت به صفحه نخست