پایگاه خبری لقمه: سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بر فرهنگسازی، آموزش و ترویج حفاظت و مدیریت بهرهبرداری از خاک در کشور تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، فریبرز عباسی آموزش، ترویج و فرهنگسازی را مهمترین گام برای احیای خاکهای کشاورزی ارزیابی کرد و گفت: نیاز داریم در زمینه احیای و مراقبت از خاک و برنامههایی که بهرهبرداران در مزارع، باغات و عرصههای منابع طبیعی انجام میدهند، اقدامات ترویجی و آموزشی بیشتری انجام شود تا فرسایش و تخریب خاک به حداقل ممکن کاهش یابد.
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۸.۵ میلیون هکتار اراضی آبی نزدیک به ۱.۳ میلیون هکتار معادل حدود ۱۵ درصد اراضی درجه یک و نزدیک به ۶.۵ میلیون هکتار نیز اراضی درجه ۲ تا ۴ هستند.
او اظهار کرد: شوری، تخریب و کمبود مواد آلی یکی از اصلیترین چالشهای خاک کشاورزی کشور است و احیا و توجه به خاک، بسیاری از مسائل را حل و فصل میکند.
وی وقوع بسیاری از مسائل به ویژه در حوزه زیستمحیطی را در نتیجه تخریب خاک دانست و گفت: خاک بستر تولید است و بیش از ۹۵ درصد تولید غذا به این منبع پایه وابسته است.
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: عوامل انسانی، طبیعی، شهری و غیرشهری از عوامل تخریب و فرسایش خاک هستند.
وی در همین حال به کشاورزان توصیه کرد از خاک به عنوان منبع ارزشمند تولید مراقبت کنند و برای مدیریت بهتر و پایدار خاک برنامهریزی انجام دهند و آموزشهای لازم را از طریق ترویج استانها دنبال کنند.
او درباره تشکیل شورای عالی خاک نیز گفت: با تشکیل این شورا در عالیترین سطح و با حضور رئیسجمهوری میتوان سیاستگذاری کرد.
عباسی با اشاره به ارائه پیشنهاد تشکیل شورای عالی خاک از سوی این معاونت، ابراز امیدواری کرد با پیگیریهای وزارت جهاد کشاورزی و حمایت مسؤولان، این شورا تشکیل و تصمیمات خوبی در آن برای خاک کشاورزی گرفته شود.
خبرنگار: آزاده فضلی
بازگشت به صفحه نخست