همه چیز درباره نورپردازی آشپزخانه


پایگاه خبری لقمه: در این مقاله با راهکارها و محصولات مناسب نورپردازی آشپزخانه آشنا می شوید.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، بخش مهمی از طراحی دکوراسیون در خانه به شیوه نورپردازی آن بستگی دارد. این روزها آشپزخانه از بخش‌های کلیدی در دکوراسیون منزل محسوب می‌شود. روشنایی سقف آشپزخانه با شیوه‌های مدرن و زیبا باعث ایجاد یک فضای خاص و منحصربه‌فرد در خانه شما می‌شود. همان‌طور که می‌دانید امروزه دیگر از آشپزخانه تنها به عنوان مکانی برای آشپزی استفاده نمی‌شود و به همین دلیل نورپردازی آن اهمیت ویژه‌ای یافته است. بنابراین توصیه می‌شود برای روشنایی آشپزخانه خود برنامه ‌ریزی و طراحی خاصی در ذهن داشته باشید.
 
نورپردازی دکوراتیو، عمومی و کاربردی سه مدلی هستند که شما می‌توانید از طریق آن‌ها به آشپزخانه خود زیبایی ببخشید. برای روشنایی آشپزخانه باید ابتدا نورپردازی کاربردی را در آشپزخانه به اجرا درآورید. با استفاده از نورپردازی کاربردی به روشنایی قسمت‌هایی که نیاز است و بیشترین استفاده را از آن‌ها دارید، می‌پردازید. مرحله بعدی که می‌توانید آشپزخانه را زیباتر کنید این است که از نورپردازی دکوراتیو استفاده کنید. مرحله آخر که بسیار مهم است، نورپردازی عمومی است که برای اینکه روشنایی کافی در آشپزخانه داشته باشید باید آن را به اجرا درآورید. اگر شما از این سه روش به درستی استفاده کنید می‌توانید بهترین نورپردازی را در آشپزخانه‌تان داشته باشید. در ادامه همراه ما باشید تا با اصول و جزئیات نورپردازی آشپزخانه آشنا شوید و بتوانید با استفاده از تجهیزات مناسب به روشنایی هر چه بهتر و زیباتر آشپزخانه‌تان کمک کنید.
 

اهمیت نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی تاثیر به سزایی در دکوراسیون آشپزخانه‌های کوچک و فاقد پنجره دارد، اما نمی‌توان از اهمیت آن در آشپزخانه‌های بزرگ نیز غافل شد.
باید منبع نوری انتخاب شود که بتواند نور لازم برای محیط را تامین کند و در عین حال در مصرف برق نیز صرفه‌جویی شود.
با نورپردازی مناسب، می‌توان چهره‌ آشپزخانه را متحول کرد و بسیاری از زیبایی‌های آن را به نمایش گذاشت. همچنین، زاویه‌ تابش نور، تاثیر بسیار مهمی در جهت نشان دادن لکه‌های کثیفی و چربی باقی ‌مانده بر روی کابینت‌ها دارد، بنابراین با سیستم نورپردازی حرفه‌ای می‌توان بسیاری از معایب را پوشش داد.
از دیگر فواید نورپردازی مناسب آشپزخانه، این است که متراژ آشپزخانه را بزرگ‌تر از ابعاد واقعی‌اش نشان می‌دهد و باعث می‌شود فضا دلبازتر دیده شود.
کار کردن در یک فضای تاریک که نور کافی در آن وجود ندارد، بسیار خسته‌کننده و کسل‌کننده است و می‌تواند انگیزه و انرژی شما را برای فعالیت‌های روزانه کاهش دهد. در عین حال، وجود یک فضای روشن و پر از نور، انرژی ‌بخش بوده و کار کردن در آشپزخانه را برای‌تان تبدیل به یک فعالیت لذت‌بخش می‌کند.
 

اصول نورپردازی آشپزخانه   

نورپردازی دیوار و کابینت آشپزخانه                 

نورپردازی آشپزخانه باید مطابق با روش‌های به روز و با استفاده از ابزار و تکنولوژی‌های نوین انجام شود تا آشپزخانه را به محیطی راحت، دلباز و صمیمی برای افراد خانواده تبدیل کند. به جز نورپردازی عمومی که با هدف روشنایی محیط آشپزخانه انجام می‌شود، به نورپردازی دکوراتیو نیز در طراحی دکوراسیون آشپزخانه باید توجه شود.
 
اگر فضای کافی وجود دارد و سقف بلند است، استفاده از چراغ‌های آویز گزینه مناسبی است. در صورت کوتاه بودن سقف، طرح‌های متنوع و مدرن سقف کاذب و استفاده از نورهای مخفی در آن‌ها امروزه بیشتر طرفدار پیدا کرده است. بسته به مدل آشپزخانه، می‌توان سقف بالای کانتر یا جزیره را به صورت جداگانه و منحصر به فرد نورپردازی کرد. در صورتی که آشپزخانه‌تان دارای دیوار خالی است می‌توان از دیوارکوب‌های متناسب با سبک آشپزخانه بهره گرفت که با انعکاس نور روی دیوار جلوه زیبایی به دکوراسیون خانه شما می‌بخشند.

نورپردازی داخل کابینت

نورپردازی داخل فضای کابینت، باعث می‌شود دید بهتری نسبت محتویات داخل آن داشته باشید. اگر چه تا به حال نورپردازی داخل کابینت کمتر اهمیت داده می‌شده است، اما نقش آن در سهولت در امور روزمره در آشپزخانه انکار ناپذیر است.
 
ممکن است در کابینت نقاط کوری وجود داشته باشد که با استفاده از نور محیطی آشپزخانه، روشنایی کافی برای دیدن آن بخش مهیا نشود. به خصوص زمانی که رنگ داخلی کابینت‌ها تیره باشد، در این حالت استفاده از روشنایی داخل کابینت مفید خواهد بود.
 

نورپردازی داخل کشوی آشپزخانه

نورپردازی داخل کشوهای آشپزخانه هدفی مشابه با نورپردازی داخل کابینت‌ها دارد. استفاده از تجهیزات روشنایی در کشوها، به روشن تر شدن فضای داخلی و بهتر دیده شدن اجسام به خصوص در تاریکی شب کمک می‌کند. با بیرون کشیدن کشو، لامپ داخلی آن روشن شده و با بستن درب آن، خاموش می‌شود.
 

نورپردازی کانتر در آشپزخانه

کانتر از بخش‌های مهم و پرکاربرد در طراحی دکوراسیون داخلی و همچنین نورپردازی داخلی خانه به شمار می‌رود. همچنین، بسیاری از کارهای روزمره و حساس آشپزخانه روی کانتر انجام می‌شود. بنابراین لازم است تا نور کافی تامین شود و روشنایی مطلوب با استفاده از نورپردازی مناسب به دست بیاید.
 
از طرف دیگر، کانتر بیشتر از سایر بخش‌های آشپزخانه در معرض دید بوده و جلب توجه می‌کند. با توجه به این که کانتر نزدیک‌ترین بخش آشپزخانه به فضای پذیرایی است، بهتر است به شیوه نورپردازی آن اهمیت داده شود. در نورپردازی کانتر، استفاده از نورپردازی مخفی در سقف‌های کاذب گزینه مناسبی است، چرا که جلوه‌های دکوراتیو زیبایی ایجاد می‌کند.

نورپردازی سقف آشپزخانه

نورپردازی بالای سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی یکی از بخش‌های آشپزخانه محسوب می‌شود که شما زمان زیادی را در روز در آن جا صرف شستشوی ظرف‌ها، میوه‌ها و… می‌کنید؛ به همین خاطر ضروری است تا روشنایی مناسبی داشته باشد. وقتی سینک ظرفشویی نور کافی دارد، می‌توان شستشو را با دقت بیشتری انجام داد و به طور ناخودآگاه زمان کمتری را برای این کار صرف کرد. نورپردازی در سینک نیز توسط نور‌های مخفی انجام می‌شود. 
 

 

سقف آشپزخانه نقش اصلی را تامین روشنایی مطلوب آشپزخانه دارد. اما با استفاده از انواع منابع روشنایی زیبا می‌توان سهمی در نورپردازی دکوراتیو آشپزخانه نیز برای آن در نظر گرفت. در آشپزخانه‌هایی که سقف بلند دارند از چراغ‌های آویز استفاده می‌شود. اما امروزه اکثرا برای آشپزخانه‌ها از سقف‌های کاذب استفاده می‌کنند و انواع نورهای مخفی در آن نصب می‌شود. تا نور به صورت یکنواخت و غیر مستقیم بوده و آشپزخانه به شکلی خلوت‌تر و دلبازتر به نظر برسد. سقف‌های کاذب می‌توانند از جنس‌های مختلف، در طرح‌ها و رنگ‌های گوناگون باشند تا با فضای کلی آشپزخانه هم خوانی داشته باشند. از انواع چراغ‌های توکار و روکار نیز می‌توان در سقف آشپزخانه استفاده کرد.
 

راهکارهای روشنایی آشپزخانه

محصولات مناسب روشنایی آشپزخانه

چراغ سقفی توکار

چراغ‌های سقفی توکار در قطرهای 4، 5 و 6 اینچی، نور کافی را برای بخش‌های مختلف آشپزخانه فراهم می‌کنند. اما یکی از مشکلات این نوع چراغ‌ها ایجاد سایه است. چراغ‌های سقفی توکار به سمت پایین هستند و هرچیزی که در مسیر نور آن‌ها قرار بگیرد، سایه‌ای در زیر آن ایجاد می‌شود. مزیت اصلی چراغ سقفی توکار این است که با سقف همسطح است و فضای فیزیکی ایجاد نمی‌کنند.
 
خرید انواع چراغ سقفی توکار
چراغ سقفی روکار
مدل دیگری از چراغ‌های سقفی که از گذشته پرکاربرد بوده، چراغ سقفی روکار است. این مدل چراغ تفاوتی که با مدل توکار دارد، قابلیت مشاهده منبع تابش نور است. در این مدل چراغ‌ها، بدنه لامپ کاملا قابل مشاهده است و بدنه چراغ در اشکال گوناگونی اعم از مکعبی، دایره‌ای، مستطیلی و… ساخته می‌شود. این مدل چراغ‌ها زمانی که از سقف نصب می‌شوند پایین تر قرار گرفته و تابش شدید تری ایجاد می‌کنند.
 
چراغ‌های سقفی روکار مربع و یا دایره‌ای شکل، بسیار پرطرفدار هستند و می‌توان از آن‌ها در اکثر محیط‌ها با کاربری‌های گوناگون استفاده کرد. چراغ‌های روکار که در واقع خیلی نزدیک و یا چسبیده به سقف نصب می‌شوند، انتخاب ایده‌آلی برای آشپزخانه محسوب می‌شوند. از مزایای دیگر چراغ‌های روکار، نورپردازی کلی و یکسان است که در محیط ایجاد می‌شود.
 

چراغ خطی روکار

در نورپردازی خطی روکار از لامپ‌های خطی استفاده می‌شود، اما تفاوت آن با شیوه نورپردازی توکار در شکل لامپ‌ها و مدل اجرای آن است. نورپردازی روکار لامپ‌های خطی بدون کناره دارد و برای نصب روی سقف اصلی از آن استفاده می‌شود. بنابراین برای نورپردازی خطی روکار، نیازی به سقف کاذب نیست. به دلیل عدم نیاز به سقف کاذب، از این شیوه نورپردازی می‌توان روی دیوارهای آشپزخانه برای ایجاد نمای دکوراتیو استفاده کرد.
 

انواع چراغ خطی روکار

چراغ خطی توکار

اگر فضاهای مدرن با طراحی‌های مینیمال و ساده را می‌پسندید، انتخاب شما برای نورپردازی سقف آشپزخانه، چراغ خطی توکار است. این چراغ‌ها لبه‌هایی رو به بیرون داشته و در شکاف سقف کاذب نصب می‌شوند. نورپردازی با چراغ خطی توکار، یک فضای مینیمال، شیک و دور از شلوغی را در آشپزخانه ایجاد می‌کند.
 

محصولات مناسب نورپردازی آشپزخانه

چراغ آویز

چراغ‌های آویز از مشهورترین و محبوب‌ترین انواع چراغ آشپزخانه هستند و در همه سبک آشپزخانه به خصوص آشپزخانه‌های کلاسیک و نئوکلاسیک طرفداران بسیاری دارند. چراغ‌های آویز به وسیله‌ی یک زنجیر یا طناب و یا حتی یک میله‌ فلزی نازک، از سقف آویزان می‌شوند و هم به صورت تکی و هم به صورت چندتایی، نصب می‌شوند. اگر آشپزخانه‌ شما سبک ساده‌ای دارد و یا سقف آن خیلی شلوغ و پرکار نیست، با چراغ‌های آویز می‌توانید به آن جذابیت و زیبایی بیشتری ببخشید.
 
 

پنل ال دی دی روکار

پنل ال‌ ای دی روکار از جمله محصولات روشنایی است که در سال‌های اخیر به علت توجه به طراحی دکوراسیون به صورت مدرن، بسیار رایج شده است. نصب آسان، طراحی مدرن، نور باکیفیت و یکنواخت، ساخته شدن در ابعاد مختلف مربعی و گرد و همچنین طول عمر بالا و کاهش مصرف انرژی تا 90 درصد، باعث شده تا پنل ال‌ای دی روکار به یکی از بهترین انواع لوازم روشنایی برای نورپردازی آشپزخانه تبدیل شود. در پنل ال‌ای دی روکار، محفظه انتشار نور تا حدی بلند است و به شکلی حبابی روی سقف یا دیوار نصب می‌شود. بنابراین اصلی‌ترین تفاوت پنل سقفی روکار و پنل سقفی توکار، در نحوه نصب آن‌ها بر روی سقف است.
 
 

پنل ال‌ ای دی توکار

پنل LED توکار به دلیل نور یکنواخت و زیبایی که دارد، برای استفاده در آشپزخانه‌هایی که سقف کوتاه دارند، بهترین گزینه است. از طرفی چون دارای ابعاد کوچک و توان نوری کمی است، می‌توان از تعداد زیادی از آن‌ها در کنار هم استفاده کرد و نور یکنواختی را به دست آورد. از آن جایی که در پنل ال‌ای دی توکار از دیفیوزر به عنوان طلق استفاده می‌شود، نور را بهتر پخش می‌کند و از متمرکز کردن نور جلوگیری می‌کند.
 

لوستر مدرن

امروزه برای نورپردازی آشپزخانه از لوسترهای مدرن استفاده می‌شود. لوسترهای مدرن علاوه بر نور مناسبی که به محیط می‌دهند، زیبایی خاصی نیز به آشپزخانه شما می‌بخشند. برای آشپزخانه‌های ساده و کوچک بهتر است از لوسترهای مدرن استفاده شود، چرا که نور را به طور مستقیم به یک نقطه متمرکز می‌کنند و دارای زیبایی منحصربه‌فردی هستند.
 

چراغ زیرکابینتی

در آشپزخانه استفاده از یک نور مرکزی مهم است، اما می‌توان با نورپردازی کابینت‌ها، هود، میز و… این فضا را به محیطی زیبا تبدیل کرد. امروزه در یک آشپزخانه ردیفی از کابینت‌ها قرار دارند که می‌توان از طریق آن‌ها به نورپردازی آشپزخانه پرداخت.
 
از آنجایی که امروزه در آشپزخانه‌ها اکثر کارها روی سطح کابینت‌ها، در کنار اجاق گاز و سینک ظرفشویی انجام می‌شود و این فضاها از نور کافی برخوردار نیستند، بنابراین استفاده از چراغ‌های زیرکابینتی باعث می‌شود این بخش‌ها روشن شده و کارها راحت تر انجام شوند.
 
چراغ‌های زیرکابینتی انواع مختلفی دارند و شما می‌توانید متناسب با نیاز خود یکی از انواع آن را انتخاب کنید. یکی از ویژگی‌هایی که در چراغ‌های زیر کابینتی باید به آن توجه داشت، سرد بودن آن است؛ زیرا این چراغ‌ها نباید بیش از اندازه داغ شوند و به کابینت‌ها آسیب وارد کنند.
 

نورپردازی سقف آشپزخانه

چراغ دیواری

تنوع چراغ‌های دیواری بسیار بالا است و هر کدام به دلیل طراحی ویژه‌ای که دارند، کاربرد متفاوتی نیز در روشنایی آشپزخانه خواهند داشت. در طراحی آشپزخانه، می‌توانید از انواع چراغ دیواری به عنوان نورپردازی مکمل استفاده کنید. در صورتی که قصد داشته باشید قسمتی از دیوار آشپزخانه را برجسته‌تر کنید، می‌توانید یک چراغ دیواری بالای آن نصب کنید.
 
یکی از کاربردهای اساسی چراغ دیواری، ایجاد فضای گرم  و دلنشین در آشپزخانه است. اگر آشپزخانه‌تان بزرگ باشد، لوستر به تنهایی برای نورپردازی آشپزخانه کافی نخواهد بود و لازم است که چند چراغ دیواری نصب کنید. با این کار علاوه بر زیبایی که به فضا اضافه می‌کنید، نورپردازی محیط را نیز بیشتر می‌کنید و فضایی مدرن به آشپزخانه خود می‌بخشید.
 
 

چراغ ریلی

چراغ ریلی نور خوبی را برای آشپزخانه فراهم می‌کند و در چند دهه اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. انواع چراغ ریلی بسیاری از ویژگی‌های خوب چراغ‌های توکار را دارند، همچنین ویژگی‌های برتری را نیز ارائه می‌دهند. این نوع چراغ بر روی سطح سقف نصب می‌شود و چراغ‌های جداگانه در امتداد آن به راحتی هر کجا که نیاز باشد، جابجا می‌شوند. همچنین در صورت نیاز به نور بیشتر یا کمتر می‌توان چراغی را به آن‌ها اضافه یا کم کرد.
 

انواع چراغ ریلی

لامپ هالوژن و ال ای دی

اغلب نورپردازی‌هایی که با کمک لامپ هالوژن‌ در سقف آشپزخانه صورت می‌گیرند، در صورت رعایت استاندارد می‌توانند فضایی زیبا را برای شما خلق کنند. این روزها با تنوع رنگ، طرح و شدت نور لامپ‌های هالوژن‌ می‌توانید بهترین طرح‌های نورپردازی را در سقف آشپزخانه اجرا کنید. همچنین اگر آشپزخانه شما کوچک است یا نقشه ساخت استانداردی ندارد، می‌توانید با نصب لامپ هالوژن در زاویه‌هایی خاص، آشپزخانه را بزرگ‌تر جلوه دهید یا تمرکز را بر روی بخش‌هایی خاص معطوف کنید. لامپ‌های هالوژن‌، در سقف یا سقف کاذب آشپزخانه جاسازی می‌شوند و باعث افزایش نور آشپزخانه می‌شوند. از این نوع لامپ‌ها، معمولا در کنار لوستر آشپزخانه و یا چراغ‌های آویز استفاده می‌شود تا مکملی برای افزایش نور آشپزخانه باشند.
 
لامپ‌های ال ای دی، نور با کیفیتی را در فضای آشپزخانه پخش کرده و در مصرف انرژی صرفه ‌جویی می‌کنند. این نوع لامپ‌ها به طور متوسط 15 سال عمر دارند و نورپردازی آشپزخانه با لامپ LED، کیفیت بالای نور و انعکاس خوب رنگ‌ها را به ‌همراه دارد. امروزه نورپردازی کابینت‎های آشپزخانه با LED انجام می‏‌شود.
 
نویسنده:
شهرزاد آتشگاهی
بازگشت به صفحه نخست
در تاریخ ۱۴۰۲ دوشنبه ۴ ارديبهشت
کدخبر:15181منبع:آرتا الکتریکتاریخ انتشار:۱۴۰۲ چهارم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-15181.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر