خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی


پایگاه خبری لقمه: شربت سکنجبین یکی از شربت‌های بسیار خوشمزه است که فواید درمانی بسیاری نیز دارد. با مصرف شربت سکنجبین می‌توانید مشکلات ادراری، نفخ شکم و درد معده را رفع کنید.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، حسین رضایی زاده گفت: سکنجبین که ترکیبی از عرق نعنا، سرکه، آب و عسل است، بسیار مفید بوده و در رفع عطش بسیار مؤثر است.
 

 

معاون توسعه دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت از سکنجبین به عنوان بهترین نوشیدنی برای رفع عطش روزهای گرم تابستان یاد کرد و افزود: تابستان فصل گرمی است که اگر در معرض زیاد نور آفتاب قرار بگیرید ممکن است آفتاب زده و گرما زده شوید و آب بدنتان را از دست بدهید، بنابراین باید نوشیدنی‌هایی را مصرف کنید، که علاوه بر اینکه آب بدنتان را جبران کند در رفع عطش نیز موثر باشد.
 

طرز تهیه شربت سکنجبین | چه کسانی نباید سکنجبین بخورند؟

شربت سکنجبین یکی از شربت‌های خوشمزه و معروف قدیمی است که در قدیم بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفته است. اما متاسفانه امروزه و با وجود نوشیدنی‌های صنعتی کمتر کسی است که به سراغ نوشیدنی‌های سنتی برود. ما در این مطلب می‌خواهیم شما را با یک ترکیب عالی و پر خاصیت یعنی شربت سکنجبین آشنا کنیم.
 
سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می‌آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوشگوار و معطر و فرح‌بخش به وجود می‌آوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمی‌شد یا می‌خواستند شربتی ارزان‌قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه می‌کردند، ولی همچنان آن را سکنجبین می‌نامیدند؛ و امروز که عسل گران یا کمیاب‌تر از گذشته شده به‌طور کلی این شربت را با شکر تهیه می‌کنند.

فواید شربت سکنجبین

شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی‌ها در طب سنتی است که دافع صفراست و صفرای اضافی بدن را خارج می‌کند. سکنجبین از عسل و سرکه ساخته می‌شود که نفوذ غذا را به سلول‌های بدن افزایش می‌دهد.
شربت سکنجبین التهاب ناشی از گرما را می‌کاهد و در نهایت سموم بدن را به همراه ادرار یا عرق بیرون می‌آورد.
می‌تواند ملین و مسهلی مفید باشد.
اگر سکنجبین با تخم کاسنی و کمی گلاب تهیه شود، نوشیدنی پرسودی خواهد شد و خصوصا برای آنهایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیادی دارد، ولی برای مبتلایان به زخم معده زیان‌بخش است.
مصرف آن نفوذ غذا به سلول‌های بدن از جمله سلول‌های کبد را افزایش می‌دهد.
اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورید، اشتهاآور است.
اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است.
اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه می‌توانند از آن استفاده کنند . فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی می‌شود. اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند.
بازکردن انسداد عروق
رفع سردرد طرز تهیه شربت سکنجبین | چه کسانی نباید سکنجبین بخورند؟ 

موارد منع مصرف سکنجبین

– در معده‌های سرد و ضعیف
 
– مبتلایان به ضعف اعصاب
 
– مبتلایان به دردها و مشکلات رحمی
 
کسانی که سرماخوردگی دارند و آنهایی که مبتلا به رعشه و دردهای عصبی هستند از سکنجبین دوری کنند.
 
– مبتلایان به تکرر و قطره قطره آمدن ادرار و سایر مشکلات مثانه
 
– مبتلایان به زخم‌های گوارشی
 
– در زمان حالت تهوع
 
در این موارد هر قدر ترشی سکنجبین بیشتر باشد عارضه بیشتری دارد.
 
► همچنین کسانی که سرماخوردگی دارند و آنهایی که مبتلا به رعشه و دردهای عصبی هستند حتما باید از سکنجبین دوری کنند.
 

بهترین زمان مصرف سکنجبین

استفاده از سکنجبین در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه می‌شود.
 

مصرف کاهو و سکنجبین

در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست می‌شود که به اندازه معین جوشانده شده و اثرات گرم و خشکی را بر جای می‌گذارد، در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد و تر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی می‌کنند. با توجه به اینکه کاهو خواب آور، مسکن و ضد درد است می‌تواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضه‌ای نیز به همراه نداشته باشد.
 
اگر کاهو را به تنهایی بدون سکنجبین مصرف کنیم ممکن است رطوبت، تری و سردی آن تاثیر نامطلوبی بر روی افرادی که سن بالا دارند یا دارای مزاج بلغمی هستند بر جای بگذارد اما اگر به همراه سکنجبین مصرف شود این عوارض را به همراه نخواهد داشت.
 
 

طرز تهیه شربت سکنجبین

مواد لازم

شکر: ۱ کیلوگرم
 
آب: ۲ لیوان
 
سرکه: ۱۰۰ گرم
 
نعناع تازه: ۱۵۰ گرم
 
گلاب: مقداری
 
نکته: می‌توانید زمان سرو، از خیار و لیموی تازه در این شربت خوشمزه استفاده کنید.
 

طرز تهیه

۱: ابتدا شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
 
۲: سپس نعنا را خوب و به دقت بشویید، لازم نیست برگ نعنا را جدا کنید.
 
۳: بعد نعناع‌ها را به صورت دسته‌ای درآورده و دور آن نخ بپیچید و داخل مخلوط در حال جوش قرار دهید تا عطر و طعم نعناع جذب شربت شود.
 
۴: سپس کم‌کم سرکه و گلاب را اضافه کنید و بگذارید تا شربت بجوشد و غلیظ شود.
 
۵: در پایان شربت را از صافی رد کنید و بگذارید تا خنک شود.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
کدخبر:15285منبع:مهر، همشهری آنلاین، تبیان، غذالندتاریخ انتشار:۱۴۰۲ بيست و چهارم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-15285.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر