پایگاه خبری لقمه: آش بوشهری یکی از غذاهای پرطرفدار است که مردم این استان برای ادای نذرهای خود در روزهایی چون اربعین آن را طبخ میکنند.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، غذاهای جنوب ایران با طعم و چاشنیهای منحصر به فردشان طرفداران زیادی دارند و از این رو گردشگران زیادی برای چشیدن این غذاهای پرادویه و خوشرنگ و لعاب به استانهای جنوبی سفر میکنند. آش بوشهری یکی از این غذاهای پرطرفدار است که مردم این استان برای ادای نذرهای خود در روزهایی چون اربعین آن را طبخ میکنند.
سودابه معموری کارشناس ثبت میراث ناملموس استان بوشهر درباره این غذای محلی گفت: آش بوشهری یکی از غذاهای سنتی استان بوشهر است که منبع درآمدی برای مردم این استان هم محسوب میشود. این آش پرطرفدار که با لوبیاقرمز و گوشت پخته میشود، یکی از نذریهای بوشهری در روزهایی چون تاسوعا، عاشورا و اربعین است. مردم این استان در روزهای عزاداری که با پخش نذری همراه است، این آش را میپزند و بین مردم پخش میکنند.
به گفته این کارشناس ثبت، بوشهریها این آش را غلیظ و کشدار مانند حلیم یا شله مشهدی درست میکنند و در ماه رمضان هم پرطرفدار است.
او درباره طرز تهیه این آش توضیح داد: برای پخت این آش، لوبیاقرمز و گوشت را آبپز کرده و به خوبی و به مدت دو سه ساعت لت میزنند (میکوبند و لِه میکنند) و بعد اجازه میدهند با سبزی آش و پیاز داغ به خوبی جا بیفتد.
کارشناس ثبت میراث ناملموس بوشهر گفت: آش بوشهری به دلیل طعمی که دارد بین مردم این استان و گردشگران بسیار پرطرفدار است و پخت آن در بوشهر سابقه طولانی دارد.
آش بوشهری در سال ۱۳۹۵ به عنوان میراث ناملموس استان بوشهر ثبت ملی شده است.
خبرنگار: آزاده فضلی
خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی
بازگشت به صفحه نخست