توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید


پایگاه خبری لقمه: روزه، عبادتی است که فواید روحی و جسمانی فراوانی به همراه دارد ولیکن رعایت نکات روزه داری و به ویژه رعایت اصول تغذیه صحیح در این ماه مبارک حائز اهمیت فراوانی است.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، زهرا جهانگرد گفت: طبق توصیه قرآن و فقها از شرایط صحیح بودن روزه این است که فرد هرگونه بیماری که روزه برای آن مضر است، نداشته باشد.
 

این افراد پیش از روزه‌داری حتما با پزشک خود مشورت کنند

وی ادامه داد: افراد دارای بیماری زمینه‌ای و کسانی که دارو مصرف می‌کنند قبل از اقدام به روزه گرفتن حتماً باید با پزشک معالج خود در خصوص نحوه مصرف دارو مشورت کنند تا بر اساس شرایط منحصر به فرد هر بیمار توصیه‌های لازم ارائه گردد.
 
جهانگرد در خصوص مصرف داروهایی که چندین بار در طول روز مصرف می‌شوند، اظهار داشت: استراتژی‌های توصیه‌شده شامل انتخاب فرمولاسیون‌های طولانی اثر (به عنوان مثال، آهسته رهش) یا تغییر رژیم‌های درمانی به یک یا دو بار در روز است.
 
وی در خصوص بیماران مزمن اظهار داشت: این افراد برای مشورت در خصوص امکان روزه گرفتن و هرگونه تغییر در رژیم درمانی خود باید به پزشک معالج مراجعه و طبق دستورالعمل‌های موجود عمل کنند.
 
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، در مورد بیماری‌های حاد و کوتاه مدت که نیاز به درمان دارند نیز توصیه کرد: مانند آنتی‌بیوتیک‌ها برای عفونت‌ها یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای درد، باید داروهایی با دوزینگ یکبار در روز انتخاب شوند.
 
جهانگرد همچنین از بیماران خواست از هیدراته بودن و دریافت مایعات کافی از فاصله افطار تا سحر اطمینان حاصل کنند.
 
وی نسبت به استفاده کوتاه مدت از داروهای ضدبارداری یا مصرف ممتد داروی ضدبارداری برای بیش از یک ماه به منظور به تعویق انداختن عادت ماهانه جهت روزه داری هشدار داد و وقوع عواقب جدی مانند سکته مغزی و ترومبوز ورید مغزی به دنبال این اقدامات را منتفی ندانست.
 

کدام بیماری ها به مشورت با پزشک نیاز دارند؟

 
در همین راستا، دکتر حنانه برادران مدیر اداره نظارت و پایش فراورده های سلامت صبح امروز 21 اسفند 1402 در پیامی ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: هر چیز بهاری دارد و بهار قرآن، ماه رمضان است. (امام باقر(علیه‌السلام)
 
برادران در بخش دیگری از پیام خود تاکید کرد: به هموطنان عزیز توصیه می شود که در شرایط بارداری، شیردهی و بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم های گوارشی، اختلالات کلیوی، اختلالات غده تیروئید، بیماری های اعصاب و روان، قلبی-عروقی و تنفسی، پیش از اقدام به روزه داری، با پزشک معالج خود مشورت نمایند. همچنین با توجه به شرایط خاص برخی بیماران لازم است قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم دارویی اعم از تغیر زمان مصرف داروها، با پزشک یا داروساز مشورت شود.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
کدخبر:15496منبع:تاریخ انتشار:۱۴۰۲ بيست و يکم اسفندلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-15496.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر