یك متخصص طب پیشگیری با بیان اینکه ترکیبات موجود در چای سیاه به آرامش و انبساط شریانها کمک میکند، گفت: این خاصیت انبساطی به افزایش جریان خون به قلب و به حداقل رساندن لخته شدگی در شریانها منجر میشود.
به گزارش لقمه،دکتر اسماعیل ذوقی گفت منطقه دانشگاه علوم پزشكی تهران، با اشاره با اینكه 1500 نوع مختلف چای با طعم و مزه و رنگ متفاوت وجود دارد، گفت: براساس بررسی پژوهشگران، مصرف روزانهی چند فنجان چای منجر به كاهش سریع استرسهای روزمره میشود.
وی در ادامه با تاكید بر اینكه شواهد علمی جدید تأثیر چای سیاه بر سطح هورمون استرس در بدن را نشان دادهاند، گفت: بر اساس این تحقیقات كاهش سریع استرس با مصرف چای خالص نسبت به چای ناخالص و تقلبی نشان داده شده است. مصرف چای سیاه، چهار نوبت در روز برای مدت شش هفته موجب كاهش ترشح هورمن کورتیزول (هورمون استرس) میشود.
این متخصص طب پیشگیری یادآور شد: مصرف چای موجب فعال سازی پلاکتهای خون و كاهش تشكیل لخته خون و كاهش ابتلا به حملهی قلبی میشود.
وی با اشاره به خاصیت چای در تقویت متابولیسم بدن در کمک به کاهش وزن، واکنشهای آلرژیک، کند کردن رشد تومورها، محافظت استخوانها، مقابله با بدی تنفس، بهبود وضعیت پوست، محافظت در مقابل بیماری پارکینسون و حتی تأخیر در شروع دیابت به وسیلهی چای سیاه و سبز گفت: بر اساس مطالعات انجام شده درگیری سلولهای سرطانی مثانه، رفتار غیرعادی سلولهای سرطانی در مصرف كنندگان عصارهی چای سبز نیز مشاهده شده است.
تاثیر چای در كاهش چربیهای خون
دكتر ذوقی با بیان اینكه کاهش بیشتر وزن و از دست دادن چربی کلی بدن با مصرف چای سیاه و سبز ایجاد میشود، گفت: افراد مصرف کنندهی چای سبز از میزان پائینتر کلسترول LDL (نوع بد کلسترول) برخوردار میشوند.
وی با اشاره به اینكه آنتیاکسیدانهای موجود در چای به پیشگیری از سرطان پوست کمک میکند، گفت: شواهدی از نقش عصارههای چای به صورت لوسیون پوست در جلوگیری از آسیب نورخورشید با نتیجهی سرطان پوست نیز وجود دارند.
دكتر ذوقی در خصوص تهیهی چای از گیاه آن گفت: چای سیاه از همان گیاه چای سبز، سفید و دیگر انواع مشتق شده، اما به طور متمایزی با طعم خاص و رنگ سیاه مشخص شده است، برای تهیهی چای سبز، ابتدا برگهای گیاه کاملیا سیننسیس خشک شده و بعد به آرامی بخار داده میشود. برای تهیهی چای سیاه، چندین مرحلهی خشک شدن برگها و فرآوری انجام میگیرد، ابتدا امکان پژمرده شدن برگهای چای سیاه فراهم میشود، سپس غلتانده شده تا پلیفنلهای مفید موجود در برگها آزاد شوند، برگها در معرض هوای آزاد با حرارت و رطوبت قرار گرفته تا فرایند تخمیر و فرمانتاسیون آغاز شود و مرحلهی آخر خشکسازی و جمعآوری برگها بعد از اکسیداسیون (فرمانتاسیون) کامل است.
وی خاطرنشان كرد: انجمن قلب آمریکا در نیواورلئان منافع اضافی چای در کاهش مخاطره حملهی قلبی و سکته را مورد تأیید قرار داده است. طبق یافتههای پژوهشگران انجمن، برخی ترکیبات موجود در چای سیاه به آرامش و انبساط شریانها کمک میکنند. این خاصیت انبساطی به افزایش جریان خون به قلب و به حداقل رساندن لخته شدگی در شریانها منجر میشود. در مصرف کنندگان چای سیاه تولید بیشتر اکسید نیتریک، (مادهی شیمیایی آزاد شده در بدن با اثر انبساطی بر شریانها) و اتساع بهتر عروق بوده، این انبساط به افزایش جریان خون در قلب کمک میکند.
وی گفت: استفاده از محلول چای سیاه به عنوان دهانشویه چند بار در روز موجب تشکیل پلاکت کمتری شده، پلی فنلهای موجود در چای آنزیم باکتریایی مولد تجمع پلاکت را سرکوب میكند. مصرف چای چند نوبت در روز نیز با تأثیر مشابهی همراه است.