کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اصلاح رژیم غذایی و محدود کردن مواد قندی به دلیل کاهش خطر چاقی و پوسیدگی های دندان در دوران پیش دبستانی ضروری است.
لقمه: روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ˈفروزان صالحیˈ افزود: بسیاری از عوامل خطری که با بیماری های عروق کرونر قلب در دوران بزرگسالی همراه هستند، ریشه در دوران کودکی دارند.
وی افزود : بر اساس مطالعات انجام گرفته، تأثیر بالا بودن کلسترول خون در دوران کودکی را در بروز بیماری های قلبی نشان داده است که می توان آن را با اصلاح رفتارهای خطر ساز که از دوران کودکی آغاز می شوند، کاهش داد.
وی ادامه داد: محدود کردن شدید مصرف چربی در کودکان به منظور جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی در آینده، صحیح نبوده و می تواند تأثیر منفی بر رشد وی داشته باشد لذا برای دسترسی به مقدار توصیه شده چربی در رژیم روزانه، مطمئن ترین راه آن است که ضمن استفاده از گروه های غذایی مختلف در هر گروه، از انواع مواد غذایی کم چرب استفاده شود.
وی تصریح کرد: وجود کربوهیدرات های غنی از فیبر های غذایی مانند نان، سبزی ها و میوه ها در رژیم غذایی کودکان در این دوران امری ضروری است ولی مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی می تواند سبب بروز اسهال و یا جلوگیری از اشتهای کودک برای مصرف سایر مواد غذایی شود.
این متخصص تغذیه گفت: رعایت تعادل در مصرف نمک برای کودکان پیش دبستانی نیز لازم است زیرا بین میزان مصرف سدیم در دوران کودکی و فشار خون رابطه ای کم، اما قابل اهمیت وجود دارد و از آنجا که احتمال بروز کمبود سدیم در کودکان پیش دبستانی بسیار کم است بنابراین بهتر است والدین مصرف میان وعده های پر نمک مانند چیپس و پفک را حذف و یا بسیار محدود کنند.
به گفته صالحی، مصرف کلسیم به مقدار کافی در کودکان پیش دبستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که باید مورد توجه قرار گیرد و هرگز نباید مصرف زیاد نوشیدنی ها و آب میوه ها، جایگزین مصرف شیر شوند.