لقمه: ˈعلیرضا اسماعیلی در حاشیه دوره آموزشی فنی و تخصصی اصلاح باغهای زیتون مازندرانˈ در آمل طی گفت و گو یی افزود: از این میزان 56 هزار هکتار از زمینهای زیتون کاری شده، بارور است.
وی گفت: در این سطح سالانه بیش از 102هزار تن میوه زیتون تولید و عرضه می شود.
او ادامه داد: 60 درصد زیتون تولیدی در کشور به صورت کنسرو درآمده و از بقیه آن شامل حدود هفت هزار تن در سال روغن خام استحصال می شود.
مسئول گروه اصلاح و بهسازی دفتر زیتون وزارت جهاد کشاورزی میانگین تولید زیتون در کشور را حدود دو تن در هر هکتار اعلام و بیان کرد: بیشترین میزان تولید در واحد سطح مربوط به سه استان گیلان، قزوین و زنجان با حدود 5/3 تن در هر هکتار است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه متوسط تولید جهانی زیتون 8/1 تن در هر هکتار است وضعیت ایران در میزان عملکرد تولید را قابل قبول خواند و افزود: سطح کلی زیرکشت زیتون در جهان حدود 10میلیون 800 هزار هکتار است.
وی ادامه داد: هم اکنون 25 کشور جهان از جمله ایران شرایط کشت و تولید میوه زیتون را دارند و در این میان اسپانیا و یونان از مهمترین تولیدکنندگان این محصول محسوب می شوند.
او همچنین به حمایتهای وزارتخانه از کشاورزان برای توسعه زمینهای زیرکشت زیتون در کشور اشاره و بیان کرد: به متقاضیان در این بخش حدود سه میلیون و 500 هزار ریال تسهیلات بلاعوض برای ایجاد هر هکتار باغ زیتون پس از ارائه کارشناسیهای فنی و تخصصی، پرداخت می شود.
وی توزیع نهالهای یارانه دار و اصلاح شده و نیز کمک 85 درصدی دولت برای اجرای طرح آبیاری نوین را از دیگر حمایتهای وزارت جهاد کشاورزی به منظور توسعه باغهای زیتون در سطح کشور ذکر کرد