توسعه کشت برنج گوهر، گامی به سوی خودکفایی در تولید این محصول


لقمه:  رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان گفت: توسعه کشت رقم جدید گوهر گام موثری به سوی خودکفایی کشور در تولید برنج است.
ˈاردشیر روحی ماسوله ˈروز سه شنبه در گفت و گو یی افزود: برنج گوهر، رقم جدیدی است که هم از نظر کیفی و هم کمی برتر است و از سه سال قبل از سوی محققان کشور معرفی شده و مقدار برداشت این محصول معادل دو برابر ارقام محلی است.

وی تصریح کرد: میانگین برداشت برنج گوهر از شالیزارهای استان گیلان هشت تن شلتوک در هکتار است که از آن پنج تن و 200کیلوگرم برنج سفید استحصال می شود.

وی اظهارداشت: برنج گوهر علاوه بر افزایش قابل توجه تولید برنج در واحد سطح ،در افزایش درآمد خانوارهای کشاورزان نقش بسزایی دارد و هم در بعضی مزارع استان کشت توام ماهی و برنج و اردک را به دلیل کوتاه بودن ساقه آسانتر می کند و همچنین از مزایای دیگر آن مقاوم به خوابیدگی برنج و بیماری بلاست است.

روحی گفت: با توجه به نتایجی که امسال از کشت محصول برنج گوهر گرفته شد در سال زراعی آینده یکصد هزارهکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان زیرکشت این محصول کمی و کیفی قرار می گیرد.

وی با اشاره به نیاز سالیانه کشور به 500 تا 800 هزارتن برنج خارجی وارداتی اظهارداشت: در صورت کشت این رقم در یکصد هزار هکتار از شالیزارهای گیلان و 90 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران نیاز کشور به واردات برنج خارجی رفع می شود.

وی یادآورشد: برنج گوهر در سال گذشته در 130هکتار از شالیزارهای استان گیلان توسط کشاورزان کشت شد که امسال این میزان به 10 هزار هکتار رسید.

استان گیلان دارای حدود 230 هزار هکتار شالیزار و تولید سالانه 650 تا 750 هزار تن برنج است.

در تاریخ ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۱ شهريور
کدخبر:1579منبع:ایرناتاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و يکم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1579.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر