فست فودها جزئی از زندگی این روزهای ما شده و با وجود هشدار مسوولان بهداشتی در مورد اثرات مخرب مصرف زیاد آنها، استفاده بی رویه از این نوع غذاها موجب شیوع برخی بیمارهای خطرناک مثل سرطان شده اما مصرف آن کاهش پیدا نکرده است.
به گزارش پایگاه خبری لقمه، محمد حسین فلاح در ایرنا نوشت: یادش بخیر، روزی و روزگاری بهترین، سادهترین و سالمترین غذای ما ایرانیها آبگوشت بود، همانی که وقتی مادرها بار میگذاشتند صدای ما بچههای دهه ۴۰، ۵۰ و شصتی در میامد که باز آبگوشت؟
نه میزی بود و نه صندلی، یک سفره ساده در وسط اتاق ۱۲ متری پهن میکردیم و همگی به دور آن حلقه می زدیم و با اشتها می خوردیم؛ چون آبگوشت بود در سفره به دنبال نانی بودیم که تازه نباشه تا آن را در آبگوشت "ترید" کنیم و یا کاسه را با نان خشک یزدی پر میکردیم تا لذت خوردنش بیشتر شود و در کنار آن هم یک کاسه ماست خانگی با مقداری سبزیجات و تمام.
این همه خوشی ما در سر سفره بود و با غذاهای بیرونی بیگانه بودیم و تنها غذایی که در بیرون پیدا میشد کباب کوبیده بود و کله پاچه که این هم فقط گاهی سهم ما میشد.
توسعه فناوری در یک دهه اخیر فقط شامل پروژه های فنی پیچیده، مهندسی، هستهای، ساخت خودرو، رایانه، تلفن ، دارو و... نبود؛ توسعه فناوری در سالهای اخیر به جزئیترین مسائل زندگی بشری نیز نفوذ کرده و حتی اغذیه انسان هم از آن بینصیب نمانده است؛ غذاهای ساده خانگی، رنگ باخت و کمکم غذاهای رنگی و متنوع، ماشینی و به ظاهر دلپسند، جای آن را گرفت.
اکنون وقتی وارد یک رستوران یا کافی شاپ می شوی آنقدر تنوع زیاد است که نمی دانی کدام را سفارش بدهی و از جمله این غذاها، همان غذاهای آماده یا فست فود است که با انواع مواد خوراکی ، تهیه و به دست مصرف کننده می رسد.
آن روزها باید برای خریدن کباب و کله پاچه به بیرون از خانه می رفتی و آن را می خریدی و به خانه باز می گشتی اما اکنون با یک پیام اینترنتی ، بدون آن که کلامی رد و بدل شود یا مجبور به خروج از منزل شوی، فست فود را در پشت درب منزل تحویلت می دهند!
اکنون این نوع غذاها آن چنان در زندگی ما انسانها و بخصوص کودکان، نوجوانان و جوانان رسوخ کرده که شاید به نوعی زندگی بدون آنها معنا نداشته باشد! حالا دیگر هر کودک و نوجوانی با پیتزا و انواع آن آشنایی کامل دارد و آن را لذت بخشتر از آبگوشت و کباب کوبیده میل می کند.
فست فودها جزئی از زندگی این روزهای ما شده و با وجود هشدار مسوولان بهداشتی در مورد اثرات مخرب مصرف زیاد آنها، باز هم این نوع مواد غذایی بعنوان یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در ایران استفاده میشود و این استفاده بی رویه موجب شیوع برخی بیمارهای خطرناک مثل سرطان شده اما مصرف آن کاهش پیدا نکرده است.
اما استان یزد هم در این زمینه بی نصیب نمانده و اکنون اعلام شده این استان در زمینه مصرف فست فودها رتبه اول کشور و در زمینه کم تحرکی، همین رتبه را در کشور دارد و این جای نگرانی است.
رییس شورای اسلامی شهر یزد، آذرماه سال گذشته در گفت و گو با ایرنا از رشد بیرویه واحدهای عرضه فستفود و اغذیه در این شهر انتقاد کرده و گفته بود: بررسیها نشان میدهد یزد از نظر تعداد واحدهای فستفود، کافیشاپ و موارد مشابه نسبت به سرانه جمعیتی، پس از تهران، در رتبه دوم کشور قرار دارد.
عزیزالله سیفی اظهار داشت: در یکی از خیابانهای یزد بیش از ۱۰ مرکز عرضه فست فود وجود دارد که این برای شهری مثل یزد زیبنده نیست.
به تازگی نیز دکتر فرحزادی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ، این استان را دارنده رتبه نخست مصرف فست فود اعلام کرده و افزوده یزد در زمینه کمتحرکی نیز در کشور پیشتاز است!
مصرف بالای فست فود و در کنار آن نداشتن تحرک لازم می تواند مخرب و خطرناک باشد و موجب ابتلا به انواع و اقسام بیماریها شود که باید برای آن چاره اندیشی کرد.
لازم است متولیان ورزش استان نسبت به این موضوع حساسیت داشته و با فرهنگ سازی و فراهم کردن زمینه فعالیت های ساده و بدون هزینه برای شهروندان ، آنها را به ورزش ترغیب کنند و در کنار آن مسوولان بهداشتی نیز با ارائه آموزش های لازم و هشدار بیشتر، شهروندان را نسبت به خطرات مصرف بیرویه غذاهای آماده آگاه کنند.