چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟


پایگاه خبری لقمه: استرس و اضطراب از مهم‌ترین عوامل روان‌شناختی پرخوری عصبی هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، روانشناسان معتقدند اختلال پرخوری عصبی ممکن است ناشی از مشکلات روان‌شناختی، ژنتیکی و متابولیکی باشد. ‌در مواقعی که فرد دچار تنش و اضطراب می‌شود، مغز به دنبال راهی برای کاهش این احساسات منفی است و خوردن غذا یکی از راه‌های سریع و دم‌دستی برای بهبود وضعیت روحی است.

 
برخی افراد به دلیل وراثت و اثرات ژنتیکی بیشتر مستعد این اختلال هستند. معدود مواردی نیز وجود دارد که مشکلات متابولیکی مانند مقاومت به انسولین باعث افزایش تمایل به مصرف کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها می‌شود.
 
نوع تفکر و رفتار افراد در ارتباط با غذا نیز نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی دارد؛ افرادی که به دلیل شخصیت خود دچار اضطراب و تنش‌های زیاد هستند، حتماً از مشاوره روان‌شناختی و در صورت نیاز دارودرمانی بهره ببرند. همچنین برای افرادی که مشکلات اضطرابی و خلقی دارند، درمان‌های تخصصی مورد نیاز است.
 
همچنین، پرخوری عصبی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که عمدتاً به مسائل روان‌شناختی و گاه ژنتیکی مرتبط است. تغذیه سالم و ورزش منظم می‌تواند به بهبود وضعیت روحی و کاهش پرخوری عصبی کمک کند. تنش‌ها و اضطراب‌های روحی، مغز را به سمت پرخوری می‌کشانند تا از این حالت ناخوشایند خارج شود. همچنین، مشکلات متابولیکی مانند مقاومت به انسولین نیز می‌توانند باعث افزایش تمایل به مصرف کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها شود. در کنار این دلایل، نوع تفکر و رفتار افراد در ارتباط با غذا نیز نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی دارد.
 
افرادی که دچار اضطراب و تنش‌های زیاد هستند، از مشاوره روان‌شناختی و در صورت نیاز دارودرمانی بهره ببرند. همچنین، تغذیه سالم و ورزش منظم می‌تواند به بهبود وضعیت روانی و کاهش پرخوری عصبی کمک کند.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
کدخبر:15811منبع:تاریخ انتشار:۱۴۰۴ سي و يکم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-15811.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر