رئیس سازمان دامپزشكی كشور گفت: طی سالهای 1384 تا 1390 بطور میانگین هرساله 1.2 میلیون نوبت سر دام تحت آزمایش سل قرار گرفته كه تعداد یك هزار و 861 راس دام، آلوده به بیماری سل شناخته شده و حذف شدند.
به گزارش لقمه، دكتر سید محسن دستور اضافه كرد: از ابتدای سال 1384 تا پایان سال گذشته در مجموع بیش از 8 میلیون و 732 هزار نوبت سر دام تحت آزمایش و تست بیماری سل قرار گرفتند.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور نسبت دام حذف شده به تعداد كل دام هایی كه آزمایش بیماری سل بر روی آنها اجرا شده است را 14 درصد (14 مورد از هر 000/10 راس)عنوان كرد.
وی اظهار كرد: سل از جمله بیماریهای مشترك بین انسان و حیوان است كه از جنبه های اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژهای برخور است.
یادآور می شود، بیماری سل گاوی از طریق تماس مستقیم و یا مواد آلوده دام مبتلا، به انسان انتقال پیدا میكند و انتقال آلودگی به انسان میتواند باعث سل ریوی یا قارچ ریوی (نظیر مننژیت، عفونت دستگاه تناسلی، سل پوستی و استخوانی) شود.
برای پیشگیری از این بیماری دامهای واجد شرایط در دامداریهای تحت پوشش به طور منظم آزمایش میشوند و در صورت مواجه با دامهای راكتور(آلوده)، تست مورد نظر را تقویت نموده و آزمایشات را در فواصل معینی تكرار نموده تا گله فاقد دام راكتور شود.