شیر خوار در پایان ماه 4 و 5 ماه باید در کنار شیر مادر از غذاهای کمکی بهره ببرد.
به گزارش لقمه دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگویی گفت: شیر مادر اولین و بهترین غذا برای شیر خوار محسوب می شود و شیر مادر تا 2 سالگی و 24 ماه ادامه پیدا می کند.
کیمیاگر ادامه داد: شروع غذا دادن به شیرخوار باید از پایان ماه 4 و یا پایان ماه 5 ضرورت دارد معمولأ متخصصین در بین ماه های 4 و 5 اختلاف نظر دارند و در ایران پایان ماه پنجم را شروع غذا دادن به کودک می دانند.
وی افزود: باید چند اصل را در مورد غذا دادن به کودک رعایت کرد اولین اصل این است که غذاها را باید تک تک به کودک داد تا کودک به آن غذا عادت کرده و اگر متوجه شدیم که نسبت به آن ماده غذایی حساسیت نداشته باشد غذای بعدی را شروع می کنیم.
کیمیاگر تشریح کرد: ترتیب غذا دادن به کودک به نحوی است که باید ابتدا از گروه غلات استفاده کرد که بهترین آن برنج و گندم است و بعد از آن گروه میوه ها است و آب میوه ها که بهترین آن آب لیمو شیرین است و بعد از آن هم آب انگور، پرتقال و سیب و بعد از آن گروه سبزیجات است که از این گروه سیب زمینی و هویچ بهترین است و بعد از آن گروه گوشت ها که گوشت مرغ و گوشت سفید است.
گوشت مرغ هم باید ابتدا در سوپ گذاشت و در آورد تا ابتدا کودک به آن عادت کرده و اگر حساسیت نداشت 3 و 4 روز بعد مرغ را به آن ها داده شود.
وی اظهار داشت: بعد از ماه های 8 و 9 ماهگی می توان تخم مرغ و ماست هم داد و بعد کم کم می توان غذاهای مختلف را وارد چرخه غذایی کودک کرد ولی همه ی این غذاها باید در کنار شیر مادر باشد.
وی تصریح کرد: آخرین گروه مواد غذایی گوشت قرمز است که باید در برنامه غذایی کودک گنجانده شود به کودک نباید تا 2 سالگی گیلاس، آلبالو داده شود.
کیمیا گر توصیه کرد: حتما باید مادران در نوع و دادن غذای کمکی به 2 نکته توجه داشته باشد که اول غذاها را تک تک به کودک دهند تا کودک ابتدا در مورد غذا تحمل را برای آن نوع غذا داشته باشد و دوم اینکه هدف از دادن غذا به کودک آموزش عملی به شیر خوار و اینکه غذاها را از هم تشخیص بدهد.