میان وعده های مناسب مدرسه


با شروع فصل تحصیل و مدرسه دادن میان وعده های سالم به دانش آموزان بسیار مهم است.

به گزارش لقمه، سال‌هایی كه كودك در مدارس ابتدایی می‌گذراند، از نظر تغذیه دوره مهمی است؛ زیرا رشد كودك در این سنین ادامه دارد اگرچه سرعت رشد آنها كمتر از سال‌های اول زندگی است، ولی باید توجه داشت كه هر مرحله از رشد متكی بر روند مرحله قبل بوده و مرحله بعد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

متاسفانه برخی از تنقلات مانند انواع پفک و چیپس که به طور بی یویه توسط کودکان و دانش آموزانبه عنوان پیش وعده غذایی مصرف می شود،می تواند به دلیل ایجاد سیری کاذب،کودکان را از خوردن غذاهای اصلی که باید مواد مغذی مورد نیاز رشد کودک را تامین کند بازداردو

مواد غذایی لازم

- اصولا دانش‌آموزان به 3 وعده غذایی اصلی و 2 میان‌ وعده در طول روز نیاز دارند و باید از تمامی گروه‌های غذایی شامل شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات، سبزیجات، میوه‌جات و گروه نان و غلات مصرف كنند و تعادل و تنوع غذایی در این سنین مهم است.

- میزان انرژی مورد نیاز كودكان مدرسه‌ای به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرك و سرعت رشد، متفاوت است و اگر انرژی مورد نیاز كودكان از طریق كربوهیدرات و چربی تامین نشود، پروتئینی كه باید صرف رشد و ترمیم بافت‌های بدن ‌شود، برای تامین انرژی به مصرف می‌رسد.

- شایع‌ترین كمبودهای ویتامینی در این دوران، كمبود ویتامین A و D و شایع‌ترین كمبودهای املاح، كمبود ید، آهن و كلسیم است.

- هویج، منبع ارزانی از ویتامین A است و والدین می‌توانند از آن در برنامه غذایی روزانه كودكشان استفاده كنند.

- بهترین نوع آهن قابل جذب در غذاهای حیوانی مثل گوشت، مرغ و جگر است.

- دریافت مقادیر كافی كلسیم از طریق برنامه غذایی روزانه در سنین مدرسه و بلوغ برای حفظ تراكم طبیعی استخوان‌ها و جلوگیری از پوكی استخوان در بزرگسالی حائز اهمیت است.

- بستنی و شیر پاستوریزه، منبع خوبی از كلسیم هستند و مصرف آنها در میان‌وعده كودكان در تامین بخشی از كلسیم مورد نیاز كودكان موثر است.

- نان و پنیر، میان‌وعده مناسب دیگری برای تامین كلسیم است كه همراه سبزی، گوجه‌فرنگی، خیار یا گردو، یك میان‌وعده سالم و مغذی برای دانش‌آموزان به شمار می‌رود.


نکته: نمی‌توان كودكان را از خرید مواد خوراكی در راه مدرسه منع كرد، ولی می‌توان آنها را متقاعد كرد تا از مصرف مواد مضر برای بدنشان خودداری كنند كه این امر می‌تواند با عرضه ی غذاهای مناسب بر سر سفره در خانه آغاز شود و در مدرسه ادامه یابد

در تاریخ ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۶ شهريور
کدخبر:1645منبع:باشگاه خبرنگاران تاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و ششم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1645.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر