سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی عنوان كرد: كودكانی كه صبحانه نمیخورند در طول ساعاتی كه درمدرسه هستند با كاهش یادگیری، كاهش تمركز حواس دركلاس درس، خستگی و بیحوصلگی مواجه میشوند.
به گزارش لقمه،دكتر زهرا عبداللهی با بیان این مطلب اظهار داشت: كمبودهای تغذیهای دراین سنین از جمله كمبود ریزمغذیها مانند آهن و روی میتواند منجر به كاهش قدرت قدرت یادگیری و افت تحصیلی در دانشآموزان شود.
وی افزود: دانش آموزان درسنین رشد هستند وبه همین دلیل برنامه غذایی روزانه آنها باید به گونهای تنظیم شود كه مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جسمی وكارایی ذهنی تامین شود.
وی تصریح كرد: در برنامه غذایی روزانه دانش آموزان پنج گروه غذایی اصلی شامل نان وغلات ( برنج ، ماكارونی) كه عمدتا انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می كنند، گروه شیر ومواد لبنی برای تامین كلسیم، فسفر، بخشی از پروتئین و ویتامینهای گروه ب، گروه گوشت و تخم مرغ و حبوبات برای تامین پروتئین مورد نیاز جهت رشد و افزایش حجم عضلات، گروه میوهها و گروه سبزیها برای تامین ویتامینها، املاح معدنی و فیبر به مقدار كافی گنجانده شود.
این متخصص تغذیه ابراز داشت: مصرف موادغذایی چرب و پرنمك و شیرین که در موادی مانند نوشابههای گازدار، آب میوه های صنعتی، شیرینی و شکلات، آب نباتها، چیپس و پفك وجود دارد، به این دلیل كه فاقد ارزش غذایی بوده و می تواند زمینه را برای بروز كمبودهای تغذیهای، چاقی و اضافه وزن، فشارخون و چربی خون بالا فراهم كند، توصیه نمیشود.
وی خاطرنشان كرد: حتما میان وعده مناسب و سالم مانند میوه، لقمههای خانگی مثل نان و پنیر، نان و تخم مرغ، شیر، انواع تنقلات سنتی از قبیل نخود، كشمش، برگه ها و انواع مغزها استفاده شود. میان وعده ها فقط برای رفع احساس گرسنگی نیستند و بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را برای این گروه سنی باید تامین كنند.
دكتر عبداللهی گفت: محصولات غذایی مثل چیپس، پفك و محصولات مشابه، نوشابه های گازدار، یخمك كه ارزش غذایی ندارند، لواشك، آلو و آلوچههایی كه فاقد بسته بندی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت هستند جایی در میان وعدههای سالم و باكیفیت تغذیهای ندارند .
س.س