پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی موجود در آن می‌کاهد


بهتر است افراد در صورت تمایل به سرخ كردن سبزیجات، آن را فقط با روغن و حرارت کم تفت دهند زیرا پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی و ویتامین های موجود در آن می کاهد.

به گزارش لقمه، فروزان صالحی كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: گروه سبزی ها در دومین ردیف هرم غذایی قرار دارند که برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترمیم زخم ها، دید در تاریکی و سلامت پوست ضروری است.

وی با بیان این كه مصرف روزانه 3 تا 5 واحد از گروه سبزی ها برای افراد بزرگسال ضروری است،‌ تصریح كرد:‌ افراد باید سبزی‌های خام را در برنامه‌ غذایی روزانه خود قرار دهند و در هر وعده غذایی حتما در کنار غذا از سبزی ها استفاده كنند.

دكتر صالحی با تأكید بر این كه افراد باید قبل از مصرف سبزی ها به صورت خام، آنها را به دقت شسته و ضد عفونی کنند،‌ ابراز داشت: به هنگام خرید، آماده كردن و ذخیره كردن سبزی ها آن ها را از گوشت، مرغ و ماهی خام جدا نگه داشته و سعی کنند سبزی ها را به صورت خام مصرف کنند زیرا ویتامین های آن بیشتر حفظ می شود.

به گفته این كارشناس تغذیه، برای پختن سبزی ها بهتر است از آب کم استفاده کرده و آب حاصل از پختن سبزی ها را در غذا استفاده كرد.

دكتر صالحی خاطرنشان كرد: لازم است ابتدا آب را جوش‌ آورده سپس انواع سبزی ها را در آب در حال جوش بریزند، زیرا با این روش آنزیم‌های موجود در سبزی حفظ می‌شوند و ویتامین‌ها هم در اثر حرارت کمتر آسیب‌ می‌بینند.

گفتنی است: هر واحد از این گروه معادل یک لیوان سبزی برگی مثل کاهو و سبزی خوردن، نصف لیوان سبزی پخته یا سبزی خام خرد شده، یک عدد سیب زمینی متوسط، نصف لیوان نخود سبز، كلم بروكلی، لوبیا سبز، هویج خردشده، جوانه گندم، قارچ پخته و یك عدد گوجه فرنگی متوسط است.


آ.ف

در تاریخ ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۷ شهريور
کدخبر:1669منبع:وب داتاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و هفتم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1669.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر