روش پخت خـورش نخود آله (دونیم كاشـان)


مواد اولیه:


نخود - یك پیمانه
گوشت مغزران گوسفند - نیم كیلو
پیاز - سه عدد
پوره گوجه‌فرنگی - نصف پیمانه
رب‌گوجه‌فرنگی - 4/1پیمانه
زعفران - نصف قاشق چایخوری
لیموعمانی - پنج عدد
دارچین - نصف قاشق چایخوری
نمك و فلفل - به میزان لازم
روغن - به میزان لازم
گلاب - یك قاشق سوپخوری


طرز تهیه:

ابتدا نخودها را كه از قبل خیس كرده بودیم، پوست گرفته، به دو قسمت تقسیم كرده و پیازها را خرد و مقداری تفت داده تا طلایی رنگ شود، گوشت و نخودها را اضافه كرده و به آنها زردچوبه می‌زنیم سپس آب می‌ریزیم تا نیم‌پز شوند .در مرحله بعد پوره گوجه‌فرنگی، زعفران و رب‌گوجه‌فرنگی را می‌افزاییم، یك ربع آخر، لیموعمانی، نمك، فلفل و دارچین را اضافه می كنیم و در صورت تمایل می‌توانیم گلاب بریزیم.

* این غذا در شهرهای كاشان و یزد پخته می‌شود و در شهر یزد به قیمه یزدی معروف می‌باشد.

* آله در زبان محلی شهر كاشان معنی نیمه و نصفه می‌دهد.


م.ح

در تاریخ ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۸ شهريور
کدخبر:1691منبع:خانواده سبزتاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و هشتم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1691.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر