مصرف مواد قندی در دوران پیش دبستانی چگونه باشد


كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه كرد: اصلاح رژیم غذایی و محدود كردن مواد قندی به دلیل كاهش خطر چاقی و پوسیدگی‌های دندان در دوران پیش دبستانی ضروری است.
به گزارش لقمه، فروزان صالحی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: بسیاری از عوامل خطری كه با بیماری‌های عروق كرونر قلب در دوران بزرگسالی همراه هستند، ریشه در دوران كودكی دارند و مطالعات انجام گرفته تأثیر بالای كلسترول خون در دوران كودكی را در بروز بیماری‌های قلبی نشان داده است كه می‌توان آن را با اصلاح رفتارهای خطرساز كه از دوران كودكی آغاز می‌شوند،‌ كاهش داد.

كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: محدود كردن شدید مصرف چربی در كودكان به منظور جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در آینده، صحیح نبوده و می‌تواند تأثیر منفی بر رشد وی داشته باشد لذا برای دسترسی به مقدار توصیه شده چربی در رژیم روزانه، مطمئن ترین راه آن است كه ضمن استفاده از گروه‌های غذایی مختلف در هر گروه از انواع كم چربی مواد غذایی استفاده شود.

صالحی تصریح كرد: وجود كربوهیدرات‌های غنی از فیبرهای غذایی مانند نان، سبزی‌ها و میوه‌ها در رژیم غذایی كودكان در این دوران امری ضروری است ولی مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی می‌تواند سبب بروز اسهال و یا جلوگیری از اشتهای كودك برای مصرف سایر مواد غذایی شود.

وی گفت: رعایت تعادل در مصرف نمك برای كودكان پیش دبستانی نیز لازم است زیرا بین میزان مصرف سدیم در دوران كودكی و فشار خون رابطه‌ای كم اما قابل اهمیت وجود دارد و از آنجا كه احتمال بروز كمبود سدیم در كودكان پیش دبستانی بسیار كم است بنابراین بهتر است والدین مصرف میان وعده‌های پرنمك مانند چیپس و پفك را حذف و یا بسیار محدود كنند.

به گفته صالحی، مصرف كلسیم به مقدار كافی در كودكان پیش دبستانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است كه باید مورد توجه قرار گیرد و هرگز نباید مصرف زیاد نوشیدنی‌ها و آب میوه‌ها، جایگزین مصرف شیر شوند.
در تاریخ ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۹ شهريور
کدخبر:1705منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و نهم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1705.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر