ستنیهای سنتی و پنیر و خامه محلی مهمترین عامل انتقال بیماری تب مالت به انسان هستند.
به گزارش لقمه،به نقل از وب دا، مسئول بررسی، آموزش و مراقبت بیماریهای دامی اداره دامپزشکی استان یزد گفت: تب مالت یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که سگ وگربههای ولگرد میتوانند عامل این بیماری باشند همچنین دلیل شیوع و انتقال آن در بین دام، خرید و فروش و جا به جایی دامها است و علائم بیماری تب مالت در دام به صورت سقط جنین و کاهش شیر و تلفات ومرگ ومیر گوساله است.
محمد عبدالحسینزاده در گفت وگو با خبرنگار وب دا گفت: با توجه به اینکه این باکتری از راه شیر دفع میشود انسان از طریق فرآوردههای لبنی آلوده و غیر پاستوریزه میتواند به آن مبتلا شود و حتی دامداران از طریق تنفس در هوای آلوده و تماس با دامهای آلوده به بیماری مبتلا میشوند.
وی افزود: عمدهترین راه پیشگیری از این بیماری مصرف فرآوردههای لبنی پاستوریزه و خودداری از مصرف فرآوردههای غیر پاستوریزه مانند بستنیهای سنتی و پنیر و خامه محلی است که مهمترین عامل انتقال این بیماری به انسان هستند.
وی اظهار داشت: واکسن بیماری تب مالت برای گاو و گوسفند وجود دارد ولی شدت این بیماری در گوسفندان بیشتر است ضمن اینکه واکسن آن برای انسان وجود ندارد و درمان نیز قطعی نیست و امکان بازگشت بیماری در فرد مبتلا وجود دارد.
وی در خصوص چگونگی شناسایی دامهای آلوده بیان کرد: در مورد گاو با انجام آزمایش بر روی نمونه خون، دامهای بیمار، شناسایی وعلامت گذاری میشوند که حتما باید طی ۱۵ روز دام ذبح شود و دولت نیز تا ۷۵درصد مبلغ خسارت را به دامداران پرداخت میکند.
وی تصریح کرد: در پنج ماه ونیم سال جاری هفت هزارو ۱۶۷ رأس گاو و گوساله و۲۵۴هزار و۷۰۰رأس بز و گوسفند بر ضد تب مالت واکسینه شدند.
عبدالحسینزاده ادامه داد: شیوع بیماری تب مالت در کل از سال ۸۳ تا به حال روند نزولی داشته است و این در حالی است که در پنج ماهه اخیر نسبت به سال گذشته روند بیماری رو به افزایش بوده است به طوری که ۶۱ رأس گاو آلوده شناسایی و از گله حذف شدند.
س.س