زیره یکی از ادویه های ایرانی است که محصول شهر کرمان است و امروزه به فراوانی یافت می شود.
مواد اولیه:
برنج سه پیمانه
مرغ یا گوشت 250 گرم
زرشك در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری
زیره سیاه یك قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت یا مرغ را میپزیم. برنج را آبكش كرده، گوشت یا مرغ را لابهلای آن گذاشته و غذا را همراه با زیره دم میكنیم. پس از آماده شدن برنج زرشك را كه تمیز نموده و شستهایم و با كمی روغن و یك قاشق شكر تفت دادهایم، جهت تزیین به همراه زعفران روی غذا میریزیم.
نکات:
- اگر در تهیه این غذا، از گوشت چرخ کرده و به صورت گوشت قلقلی استفاده کنید، نیز طعم جدیدی خواهد داشت. در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده می توانید از فلفل سیاه نیز به عنوان طعم دهنده استفاده کنید.
- زیره سبز نیز از انواع زیره است که در عطاری ها یافت می شود، اما بهتر است از زیره سیاه در این غذا استفاده کنید.
- زیره، خاصیت های فراوانی دارد که یکی از آنها رفع نفخ است. بنابراین این غذا بسیار در رفع این حالت کمک می کند.
پ.ح