پزشکان بر اساس تحقیقات خود درباره زیاده روی کودکان در مصرف تن ماهی به خاطر احتمال مسمومیت هشدار دادند.
به گزارش لقمه، خبرگزاری خاورمیانه هشدار داد تحقیقات پزشکی مشخص کرده زیاده روی کودکان در مصرف تن ماهی ممکن است آنها را در معرض مسمومیت جیوه قرار دهد که میتوان از بروز آن پیشگیری کرد.
این تحقیقات بر لزوم این نکته تاکید کرد که اولیا برای کاستن از احتمال ابتلا به مسمومیت جیوه، مراقب فرزندان خود در زمینه میانگین مصرف کنسرو ماهی تن و ماهی هایی که ماده جیوه در گوشت آنها افزایش مییابد، باشند به گونهای که میانگین مصرف برای کودکان کمتر از 55 پوند، باید یکبار در ماه باشد.
این تحقیقات پزشکی روی گروهی از کودکان انجام شد و پزشکان میانگین مصرف ماهی آنها را در طول 6 ماه زیر نظرگرفتند.
این تحقیقات افزایش میانگین آلودگی جیوه به میزان 12 درصد را در بین کودکانی که بیش از سه بار در هفته ماهی مصرف می کردند- در مقایسه با کودکانی که در مصرف آن زیاده روی نکردند- نشان داد.
این درحالی است که تحقیقات در آمریکا نشان داد که مصرف بیش از حد تن ماهی میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
در این تحقیقات آمده بود که مصرف برخی از انواع ماهی مانند ماهی تن، احتمال بروز برخی از بیماری ها مانند سرطان را افزایش میدهد.
ماهی علاوه بر آنکه منبع غذایی سرشار از ید و فسفر است، حاوی جیوه نیز هست.
جیوه در مقایسه با فسفر و ید که از ترکیبات مورد نیاز بدن است، از عناصر سنگینی است که برای بدن مضر هستند و جزو مواد سمی به شمار میآیند و این عنصر با آنزیم های درونی بدن ترکیب و مانع از عمل آنها میشود.
تجمع جیوه در بدن منجر به اختلالات شنوایی، لرزش عضلات، بروز بی حسی عمومی و برهم خوردن متابولیسم درونی میشود و از همه مهمتر اینکه جیوه عملکرد سیستم عصبی را مختل میکند و به رشد بافت مغزی آسیب جدی می رساند.