تحقیقات پزشکی نشان میدهد که مصرف روزانه کاکائو ابتلای افراد به تومورهای سرطانی را کاهش میدهد.
به گزارش لقمه، خبرگزاری خاورمیانه اعلام کرد محققان در تحقیقات خود دریافتند: ماده پلی فنول موجود در کاکائو نقش مهمی در پیشگیری از تشکیل تومورهای سرطانی به ویژه سرطان معده ایفا می کند.
محققان تحقیقات خود را به مدت چند هفته روی موشهای آزمایشگاهی انجام دادند.
این تحقیقات نشان داد: هیچ گونه سلول سرطانی در موشهایی که به طور مستمر کاکائو مصرف کردند، تشکیل نشد در حالی که در برخی دیگر از موشها که ماده پلی فنول موجود در کاکائو را برای مدت طولانی مصرف نکردند، تومورهایی در رکتوم آنها تشکیل شد.
تحقیقات جدید همچنین نشان داده است که کاکائوی تلخ برای سرخرگها مفید است و جریان خون را در آنها تسهیل میکند.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که خوردن کاکائو با کاهش خطر بیماریهای قلبی- عروقی مرتبط است.
کاکائو همچنین به عنوان دارویی انرژی بخش، شادیآفرین و تقویتکننده قلب شناخته میشود و در بعضی از مطالعات ثابت شده است که این ماده باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون میشود.
این گیاه همچنین به عنوان ضدعفونی کننده و انگل کش مورد استفاده قرار میگیرد و از خواص دیگر آن میتوان به خاصیت ادرار آوری، قاعدهآوری و سقط کنندگی آن اشاره کرد.
در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لبها و چشم استفاده میکنند.
کاکائو همچنین انرژی بخش است و باعث از بین رفتن بی حالی، سختیهای زایمان، حاملگی و روماتیسم میشود.
بومیان محلی نیز از کاکائو در درمان مارگزیدگی و جراحتها بهره میبرند.
به علت وجود تانن در پوسته و ریشه کاکائو، فعالیت ضدتوموری برای این گیاه نیز پیشبینی شده است.
کاکائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتیاکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطان دارد اما طی فرآیند شکلات سازی، مقدار زیادی از مواد آنتیاکسیدانی کاکائو از بین میرود بنابراین میتوان گفت که شکلات تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام فرآیند در کارخانه خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد.