وقتی باغات چای به‌جای منبع درآمد لانه شغال و روباه می‌شود...


فصل برداشت برگ سبز چای درحالی به پایان می‌رسد كه چایكاران نه تنها هنوز بهای محصول برداشت شده در چین اول را دریافت نكرده‌اند، بلكه به گفته مدیر عامل اتحادیه چایكاران شمال باغاتشان همچون جنگل و لانه‌ روباه و شغال شده است.

به گزارش لقمه ایرج هوسمی در گفت‌وگویی گفت: اگر چایكاران بخواهند سال آینده محصول داشته باشند باید بیش از 100 هزار تومان بابت هرس و پاكسازی هر هكتار باغ بپردازند.

وی اظهار كرد: علی‌رغم این‌كه رییس سازمان چای كشور برای چندمین بار از پرداخت مطالبات چایكاران در آینده نزدیك خبر می‌دهد، از پرداخت پول خبری نیست و مطالبات محصول خریداری‌شده مربوط به 10 اردیبهشت‌ماه تا 22 اردیبهشت‌ماه بوده كه شامل تعدادی معدودی از چایكاران می‌شود و بسیاری از كشاورزان تا امروز ریالی دستمزد دریافت نكرده‌اند.

هوسمی تصریح كرد: قطعات بزرگ چای رها شده‌اند و به دلیل مقرون به صرفه‌نبودن و نداشتن هزینه‌ی كارگری برداشت، هیچ كس محصول را نمی‌چیند و تنها باغات كوچك كه خود كشاورز به همراه اعضای خانواده می‌تواند باغ را اداره كند و نیاز به كارگر ندارد برگ سبز را چیده‌ است.

مدیر عامل اتحادیه چایكاران كشور برداشت‌نكردن برگ سبز چای و ماندن آن در مزارع را بها ندادن به این محصول و پایین‌بودن قیمت خرید تضمینی آن عنوان و تصریح كرد: دیر پرداخت شدن مطالبات كشاورزان بر عوامل گذشته مضاعف و باعث شده كشاورزان حتی برای امرار معاش خود با مشكل مواجه شوند. 

كاهش تولید چای به 25 هزار تن

هوسمی اظهار كرد: سال‌های گذشته 68 هزار تن چای خشك تولید می‌شد كه امسال به 25 هزار تن و در خوشبینانه‌‌ترین حالت به 30 هزار تن كاهش یافته است.

هم‌چنین ناصر شفاعتی - چایكار فومنی به ایسنا گفت: چایكاران این منطقه امسال به جای چهار دوره برداشت تنها به دو دوره اكتفا كردند چرا كه بهای محصولشان پرداخت نشده و نمی‌توانند جوابگوی هزینه‌ها باشند.

این چایكار اظهار كرد: تنها نیمی از بهای محصول برداشت‌شده در چین اول پرداخت شده است.


چایكاران از تسهیلات بی‌بهره‌اند


شفاعتی با اشاره به این‌كه چایكاران برای بهره‌برداری باغات چای در سال آینده باید مبلغ زیادی برای پاكسازی باغات بپردازند، اظهار كرد: علی‌رغم این‌كه سال گذشته 40 میلیارد تومان تسهیلات برای چای به بانك كشاورزی داده شده است، چایكاران به دلیل بدهی‌های قبلی نتوانسته‌اند ریالی از این تسهیلات استفاده كنند و امسال مشكلات پاكسازی باغات هم به هزینه‌های كشاورزان اضافه شده است.

این چایكار فومنی با گلایه ازعدم تامین كود برای باغات چای تصریح كرد: در حالی كه هر كیسه 50 كیلویی كود 4700 تومان بوده امسال به 25 هزار تومان افزایش یافته و علی‌رغم وعده‌های رییس سازمان چای، رییس سازمان جهاد كشاورزی استان گیلان و نمایندگان مردم گیلان در مجلس هنوز كود یارانه‌ای برای این محصول تامین نشده است.

م.ر

در تاریخ ۱۳۹۱ دوشنبه ۳ مهر
کدخبر:1749منبع:ايسناتاریخ انتشار:۱۳۹۱ سوم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1749.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر